Cercetătorii britanici au descoperit adevărata cauză a depresiei

Timp de zeci de ani s-a crezut că oamenii suferă de depresie deoarece serotonina chimică din creier este dezechilibrată. Cu toate acestea, un studiu realizat de University College din Londra a analizat rapoartele de cercetare din trecut şi nu a găsit nicio dovadă clară că nivelul serotoninei sau activitatea substanţei chimice predispun la depresie.

17476 afișări
Imaginea articolului Cercetătorii britanici au descoperit adevărata cauză a depresiei

Flickr

Studiul a a examinat relaţia dintre depresie şi activitatea serotoninei la mii de oameni. 

„Mulţi oameni iau antidepresive pentru că au fost convinşi să creadă că depresia lor are o cauză biochimică, dar această nouă cercetare sugerează că această credinţă nu este fundamentată pe dovezi”, a declarat profesorul Joanna Moncrieff, autorul principal al studiului. 

Serotonina, o substanţă chimică care joacă un rol enorm în starea de spirit, somn, digestie şi alte funcţii ale corpului, a fost considerată principala cauză a depresiei timp de mulţi ani.

Prin urmare, pacienţilor li s-au prescris sedative pentru a creşte nivelul acestei substanţe chimice în creier.

Dr. Mark Horowitz, co-autor al studiului şi un psihiatru de formare şi cercetător clinic în psihiatrie la UCL şi NELFT, a spus că ar putea exista o legătură între depresie şi evenimentele traumatice ale vieţii.

Un aspect interesant din studiile pe care le-am examinat sunt efectele adverse în depresie, sugerând că starea de spirit scăzută este un răspuns la viaţa oamenilor şi nu poate fi rezumată la o simplă ecuaţie chimică”, a spus Dr. Horowitz.

Potrivit cercetărilor, evenimentele stresante sau traumatizante din trecut cresc foarte mult riscul de depresie la oameni, transmite Geo News

Cu cât o persoană are mai multe experienţe negative în viaţă, cu atât este mai predispusă la depresie.

Studiul a fost publicat în revista Molecular Psychiatry . 

Moncrieff şi Dr. Horowitz efectuează cercetări în desfăşurare cu privire la modul de a opri treptat administrarea de antidepresive fără simptome severe de sevraj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici