Cercetătorii polonezi spun că au găsit gena care dublează riscul de a dezvolta o formă gravă de COVID-19

  • Oamenii de ştiinţă polonezi au descoperit o genă despre care spun că dublează riscul ca o persoană să dezvolte o formă gravă de COVID-19.
  • Cercetătorii speră că identificarea celor cu cel mai mare risc îi va încuraja pe aceştia să se vaccineze şi le va oferi acces la opţiuni de tratament mai intensiv în cazul unei infecţii.
  • Gena este al patrulea cel mai important factor care determină cât de afectată poate fi o persoană de COVID-19, după vârstă, greutate şi sex.
615 afișări
Imaginea articolului Cercetătorii polonezi spun că au găsit gena care dublează riscul de a dezvolta o formă gravă de COVID-19

Oamenii de ştiinţă polonezi au descoperit o genă despre care spun că dublează riscul ca o persoană să dezvolte o formă gravă de COVID-19, o descoperire care, speră ei, ar putea ajuta medicii să identifice persoanele care prezintă cel mai mare risc de îmbolnăvire, relatează Reuters.

Având în vedere că ezitarea vaccinării este un factor major care stă la baza ratelor ridicate de mortalitate cauzate de coronavirus în Europa Centrală şi de Est, cercetătorii speră că identificarea celor cu cel mai mare risc îi va încuraja pe aceştia să se vaccineze şi le va oferi acces la opţiuni de tratament mai intensiv în cazul unei infecţii.

"După mai mult de un an şi jumătate de muncă a fost posibilă identificarea unei gene responsabile de predispoziţia de a se îmbolnăvi grav (de coronavirus)", a declarat ministrul Sănătăţii, Adam Niedzielski. "Acest lucru înseamnă că în viitor vom putea identifica persoanele cu o predispoziţie de a suferi grav de COVID", mai adaugă acesta.

Cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Bialystok au descoperit că gena este al patrulea cel mai important factor care determină cât de afectată poate fi o persoană de COVID-19, după vârstă, greutate şi sex.

Alte studii au arătat, de asemenea, importanţa factorilor genetici în modul în care se manifestă COVID-19.

În noiembrie, oamenii de ştiinţă britanici au declarat că au identificat o versiune a unei gene care poate fi asociată cu un risc dublu de insuficienţă pulmonară cauzată de COVID-19.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici