Cercetătorii, UIMIŢI de sute de ”străluciri” detectate pe suprafaţa Pământului. Explicaţia, şi mai INEDITĂ

Sute de ,,străluciri'' misterioase reflectate pe suparafaţa planetei au fost detectate în decursul unui an, de un satelit care a avut ca misiune observarea Pământului.

477 afișări
Imaginea articolului Cercetătorii, UIMIŢI de sute de ”străluciri” detectate pe suprafaţa Pământului. Explicaţia, şi mai INEDITĂ

Cercetătorii, UIMIŢI de sute de ”străluciri” detectate pe suprafaţa Pământului. Explicaţia, şi mai INEDITĂ

Bizarul fenomen a fost identificat anterior în 1990, când astronomul Carl Sagan a identificat ,,strălucirile'' în imagini realizate de sonda Galileo, notează Mail Online.
 
Potrivit Descoperă, deşi, anterior, experţii au crezut că aceste fenomene se produc doar în zona oceanelor, originea lor fiind mult mai simplu de identificat , în prezent au fost identificate şi în zonele terestre. 
 
În cadrul unei noi cercetări, experţii au descoperit că aceste explozii de lumină se formează datorită cristalelor de gheaţă orizontale care se află la altitudini mari în atmosferă.
 
Earth Polychromatic Imaging Camera, deţinută de NASA, a suprins 866 de explozii de lumină pe uscat din 2015 până în august 2016. 
 
Citeşte continuarea pe Descoperă.ro.
 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici