"Chimioterapia verde": Legumele verzi, precum broccoli, ar putea preveni apariţia unor tipuri de cancer

Broccoli este considerat de mult timp un aliment "minune" şi se pare că în curând i-ar putea ajuta pe oameni în prevenirea mai multor tipuri de cancer, precum cel bucal, la gât sau la creier. Potrivit unui studiu recent, oamenii de ştiinţă sunt pe punctul de a crea un nou tratament, denumit "chimioterapia verde", prin care broccoli şi alte legume verzi vor fi folosite pentru prevenirea apariţiei bolii.

957 afișări
Imaginea articolului "Chimioterapia verde": Legumele verzi, precum broccoli, ar putea preveni apariţia unor tipuri de cancer

Could BROCCOLI protect against cancer? Compound in green cruciferous veg is found to 'stop the growth of tumours'

Cercetătorii au explicat că legumele crucifere, precum varza, conopida sau broccoli, conţin o mare cantitate de sulforafan, un compus fitochimic care distruge bacterii, informează Daily Mail.

Studii anterioare, efectuate la scară largă în China, au demonstrat că sulforafanul poate contracara efectele agenţilor poluanţi, ce pot provoca apariţia cancerului.

Noi teste de laborator au demonstrat că extractul din germenii de broccoli poate proteja şoarecii în faţa cancerului bucal, astfel că oamenii de ştiinţă sunt pregătiţi să testeze pe oameni noile descoperiri. Acestora li se vor administra capsule conţinând pudră din seminţe de broccoli, pentru a vedea dacă au efect pentru a preveni apariţia cancerului bucal.

Medicul Julie Bauman, de la Universitatea din Pittsburgh, a declarat: "Cei cau s-au vindecat de cancerul la gât sau la creier se confruntă totuşi cu un risc ridicat de apariţie a cancerului bucal sau la esofag, care, de cele mai multe ori, se poate dovedi fatal. Ne dorim să dezvoltăm o substanţă naturală, sigură pentru a proteja zonele unde celulele canceroase se pot forma".

Potrivit studiului citat, şoarecilor analizaţi li s-a administrat sulforafan timp de mai multe luni, observându-se o reducere semnificativă a numărului şi impactului celulelor tumorale.

"Beneficiul clar apărut ca urmare a administrării de sulforafan ne face să credem că acest compus va fi bine tolerat şi de oameni şi ar putea preveni apariţia cancerului bucal la cei care sunt expuşi unor agenţi poluanţi cancerigeni", a declarat profesorul Daniel Johnson, de la Şcoala de Medicină din Pittsburgh.

"Numim acest nou tratament "chimioterapia verde", deoarece simple preparate sau extracte din plante pot fi utilizate pentru a preveni apariţia bolii. Chimioterapia verde este mai ieftină, necesită mai puţine resurse şi poate fi aplicată cu succes în ţările în curs de dezvoltare, unde incidenţa acestor tipuri de cancer este mare", a mai spus Julie Bauman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici