Ciocolata neagră poate atenua efectele nefaste ale razelor solare

Amatorii de ciocolată neagră şi de piele bronzată au motive de bucurie, deoarece pasiunile lor sunt compatibile, iar acest desert are capacitatea de a atenua efectele nefaste ale razelor solare, potrivit unui studiu al cercetătorilor canadieni.

654 afișări
Imaginea articolului Ciocolata neagră poate atenua efectele nefaste ale razelor solare

Ciocolata neagră poate atenua efectele nefaste ale razelor solare (Imagine: George Calin/Mediafax Foto)

Unul dintre institutele Universităţii Laval din Québec a lansat o campanie de recrutare a femeilor care au pielea foarte albă, cu vârste cuprinse între 25 şi 65 de ani, a explicat coordonatorul studiului, Bruno Riverin.

Treizeci au răspuns deja apelului lansat de Institut des Nutraceutiques et des Aliments Fonctionnels (INAF), iar alte 30 sunt încă aşteptate pentru a alcătui un eşantion de 60 de persoane. Primele au început deja să mănânce câte trei pătrăţele de ciocolată neagră pe zi - sau un placebo - şi vor continua să facă acest lucru timp de 12 săptămâni.

Este vorba de o ciocolată special preparată şi bogată în polifenoli, molecule prezente în cacao, care sunt antioxidanţi naturali. Substanţa placebo folosită, cu un gust foarte asemănător, nu conţine deloc aceşti polifenoli.

În cursul vizitelor periodice la laborator, participanţii vor primi pe partea interioară a antebraţului o doză bine calculată de raze ultraviolete emise de o lampă specială. Această experienţă ar putea demonstra că pielea persoanelor care au mâncat ciocolată cu polifenoli va suporta fără nicio reacţie secundară o doză mai mare de raze, în comparaţie cu pielea celor care au primit un placebo.

Alte studii, realizate în Germania şi în Marea Britanie, au oferit deja indicii în acest sens. Însă numărul participanţilor era relativ mic - 18 într-un caz şi 30 în celălalt caz -, a explicat Riverin.

Odată cu eşantionul din Québec, mai important şi din care au fost excluşi bărbaţii, pentru a avea un profil hormonal mai omogen, rezultatul, dacă acesta va confirma studiile precedente, ar putea deveni un motiv de mare bucurie pentru fabricanţii de ciocolată neagră autentică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici