Condimente care îţi vindecă stomacul de simptomele post Paşte: balonare, aciditate, crampe

După perioada sărbătorilor pascale, unde masa plină de bucate tradiţionale te ademeneşte, dar te lasă cu simptome precum balonare, aciditate sau crampe, sunt indicate câteva codnimente care te pot ajuta la ameliorarea acestor senzaţii neplăcute.

Share pe Facebook 749 afişări

Condimente care îţi vindecă stomacul de simptomele post Paşte: balonare, aciditate, crampe (Imagine: Dragoş Cristescu/ Mediafax Foto)

Cu siguranţă ai încercat până acum tot felul de medicamente promovate de reclamele la televizor.

Dacă acestea nu au avut nici un efect, află că anumite condimente, pe care şi tu le foloseşti foarte des la prepararea mâncărurilor, pot să te ajute să scapi de astfel de neplăceri, scrie CSID.

Să vedem care sunt acestea!

Ghimbir contra acidităţii

Ceaiul de ghimbir este excelent în astfel de situaţii. Adaugă o linguriţă de rădăcină de ghimbir proaspăt rasă la 200 ml de apă fierbinte, lasă la infuzat 10 minute şi apoi bea ceaiul obţinut. Ghimbirul are capacitatea de relaxa muşchii ce susţin peretele esofagului, astfel încât acidul din stomac să nu fie împins către esofag.

Scapă de crampe cu cimbru

Crampele la stomac pot avea numeroase cauze, însă cea mai frecventă este indigestia, apărută ca urmare a unei mese copioase sau bogată în grăsimi. Pentru a contracara aceste efecte, este recomandat un condiment banal, folosit de numeroase gospodine în bucătprie, şi anume cimbrul. Ia o linguriţă de cimbru, macerează-l înr-o lingură de apă rece, timp de 5 minute, apoi introdu acest macerat în 250 ml de apă clocotită, lasă la infuzat 15 minute, strecoară şi consumă 2 căni pe zi din băutura rezultată. Vei observa că problemele de stomac vor dispărea ca prin minune.

Balonarea o alungi cu coriandru

Mesele îmbelşugate pe bază de carne sau, din contră, cele de post (fasole, pâine, ulei), pot duce la apariţia balonării, care reprezintă senzaţia de mărire a abdomenului ca urmare a acumulării de gaze în intestine. Ca să scapi de această senzaţie neplăcută, prepară o infuzie dintr-o linguriţă de coriandru la 250 ml de apă clocotită, lasă la infuzat 15 minute şi bea pe parcursul zilei, între mese.

 

Share pe Facebook

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
simptome ,
stomac ,
condimente ,
paşte
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.

ULTIMA ORĂ
DECIZIE DE NECREZUT a lui Iohannis. Informaţia a fost CONFIRMATĂ chiar de purtătorul său de cuvânt.