Cum combini „inteligent” dieta şi sportul ca să slăbeşti

Pentru a topi kilogramele, nutriţioniştii recomandă o dietă bazată pe cât mai puţine grăsimi şi zahăr. Procesul trebuie completat cu cel puţin 30 de minute de înot, alergat sau mers pe bicicletă, informează Gândul.

1226 afișări
Imaginea articolului Cum combini „inteligent” dieta şi sportul ca să slăbeşti

Cum combini „inteligent” dieta şi sportul ca să slăbeşti (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Într-un proces de slăbire echilibrat, nutriţioniştii recomandă atât un aport caloric redus şi echilibrat, cât şi mişcare. "Atunci când vrem să scăpăm de kilogramele în plus, scopul ar trebui să fie acela de a consuma cât mai mult din depozitele de grăsime ale organismului, fără a creşte masa musculară, deoarece muşchii «atârnă» mult la cântar", precizează medicul nutriţionist Mihaela Bilic.

Astfel, specialiştii recomandă cel puţin 30 de minute de sport zilnic. "Pentru rezultate vizibile într-un timp relativ scurt se vor alege exerciţiile fizice de intensitate moderată sau durată prelungită. Înotul, mersul pe bicicletă, aerobicul şi alergatul sunt cele mai indicate sporturi într-o cură de slăbire", indică dr. Bilic. Potrivit nutriţionistului, acest tip de exerciţii arde cele mai multe grăsimi.

Un alt avantaj al sportului este acela că după efortul fizic metabolismul rămâne crescut cu 25% încă trei ore, deoarece corpul arde lipidele în continuare pentru a reface depozitele de glicogen (nr: substanţă organică care se găseşte în ficat şi muşchi).

Citeşte mai multe despre cum combini "inteligent" dieta şi sportul ca să slăbeşti pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici