- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BARCELONA, (27.10.2011, 18:15)
- Ana Obretin ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum înlătură căpşunile efectele negative ale consumului de alcool
Căpşunile protejează pereţii stomacului de efectele negative ale consumului de alcool, spun cercetătorii europeni, care speră că vor descoperi noi tratamente împotriva ulcerelor stomacale pe baza delicioaselor fructe.
1068 afișări
Cum înlătură căpşunile efectele negative ale consumului de alcool (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Cercetătorii au remarcat că şoarecii de laborator cărora le-a fost administrat timp de zece zile un extract de căpşuni (echivalentul a 40 mg/ kilogram corp) au fost mai puţin afectaţi de alcool decât ceilalţi, informează dailymail.co.uk.
Sara Tulipani, de la Universitatea din Barcelona, a declarat: "Efectele pozitive ale căpşunilor nu sunt legate numai de capacităţile lor antioxidante, ci şi de faptul că ele activează sistemele de apărare ale antioxidanţilor şi enzimelor din corp".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Sam Bankman-Fried a fost condamnat la 25 de ani de închisoare
-
FIFA şi UEFA caută răspunsuri pe fondul unei anchete de corupţie în Federaţia Spaniolă de Fotbal
-
Kievul cere NATO mijloace de apărare antiaeriană după ce Rusia a lovit sistemul energetic ucrainean
-
Avertismentul lui Zelenski: Războiul Rusiei poate ajunge în Europa, dar şi în SUA
Cercetătorii spun că o dietă bogată în căpşuni previne maladiile gastrice asociate cu generarea radicalilor liberi şi încetinesc procesul de formare a ulcerelor stomacale.
Gastritele sau inflamaţiile mucoasei stomacale sunt asociate cu consumul de alcool, dar pot fi provocate şi de infecţii virale sau medicamente precum cele antiinflamatoare (precum aspirina).
Maurizio Battino, de la Universitatea Politehnică Marche din Italia, coordonator al grupului de cercetători italieni, spanioli şi sârbi care a realizat acest studiu, a declarat: "În aceste cazuri, consumul de căpşuni ar putea contribui la încetinirea procesului de distrugere a mucoasei stomacale".
Totuşi, Battino a subliniat: "Studiul nu a fost conceput pentru a descoperi o cale de a reduce efectele negative ale consumului excesiv de alcool, ci pentru a găsi moleculele din membrana stomacală care protejează acest organ de efectele nocive ale unor agenţi variaţi".
Citește pe alephnews.ro: Studiu. Schimbările climatice provocate de om au „încetinit rotația Pământului” și ar putea afecta modul în care măsurăm timpul
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Povestea unui fost corporatist care alături de un prieten a creat de la zero propria marcă de bere 100% românească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta îmi dă energie”
PROSPORT.RO
Noi informații despre Kate Middleton. Ce spun oficialii Casei Regale despre tipul de cancer al Prințesei de Wales
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:31
Gică Popescu, discuţie cu premierul despre finanţarea sportului
-
astăzi, 17:58