Cum poţi îndepărta efectele îmbătrânirii

Trecerea anilor lasă semne vizibile asupra chipului, pielea îmbătrânită trădând astfel vârsta şi modul în care a fost îngrijită, dar specialiştii spun că semnele ceasului biologic pot fi acum reversibile datorită chirurgiei estetice faciale, care intervine în punctele cheie ale zonelor afectate.

3559 afișări
Imaginea articolului Cum poţi îndepărta efectele îmbătrânirii

Cum poţi îndepărta efectele îmbătrânirii (Imagine: Shutterstock)

Astfel, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, cele mai de efect operaţii pentru a înşela trecerea timpului sunt liftingul centrofacial şi blefaroplastia, oferind o regresie a semnelor îmbătrânirii de până la 10-15 ani.

Pe măsură ce timpul îşi spune cuvântul, pielea trece prin schimbări vizibile, mai ales în zona feţei. Aici elasticitatea şi tonusul se pierd, iar cutele vizibile nu întârzie să apară. Efectul gravitaţiei, expunerea excesivă la soare, stresul zilnic şi alţi factori externi contribuie de asemenea la procesul de îmbătrânire, adăugând prematur ani la vârsta reală. Toate aceste schimbări conferă un aspect obosit, care poate fi remediat însă cu ajutorul intervenţiilor estetice asociate, acţionând pe fiecare palier în parte.

Regiunea dintre pleoapa inferioară şi colţul gurii se numeşte zona centrală şi este prima afectată de procesul de îmbătrânire datorită diminuării volumului feţei şi slăbirii ţesutului. Aceste modificări duc în timp la apariţia cearcănelor, căderea pomeţilor şi accentuarea şanturilor nazolabiale. Procedura de lifting centrofacial serveşte la corectarea acestor semne de îmbătrânire, oferind un aspect întinerit şi odihnit prin îmbunătăţirea conturului facial, al tonusului pielii şi a muşchilor ce o susţin.

"Modificările aduse de liftingul centrofacial nu pot fi făcute de alte tratamente de întinerire nechirurgicale. Acesta nu schimbă fizionomia caracteristică, nici nu poate stopa procesul ireversibil al îmbătrânirii, dar redă un aspect întinerit prin îndepărtarea excesului de grăsime, întinderea muşchilor sub piele şi repoziţionarea pielii feţei", spune medicul Silvia Stănculescu-Vasalos, specialist în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă.

Pierderea din elasticitate a pielii şi slăbirea muşchilor duc la efectul de "pleoapă căzută", iar atracţia gravitaţională determină umflăturile şi pungile de sub ochi. Aceste schimbări dau o senzaţie de oboseală şi tristeţe, alterând aspectul facial. Pe lângă aspectul inestetic, excesul tegumentar poate ajunge să obstrucţioneze câmpul vizual superior şi periferic, cauzând posibile probleme de vedere. Pentru a scăpa de toate aceste neajunsuri, specialiştii recomandă blefaroplastia. Aceasta este operaţia chirurgicală ce permite îndepărtarea excesului de piele, grăsime şi muşchi de la nivelul pleoapelor, tehnica folosită fiind caracteristică particularităţilor pe care le prezintă fiecare pacient în parte.

Procedura se efectuează sub anestezie generală cu sedare intravenoasă, ce permite adormirea pacientului, însă diminuează disconfortul dat de intubaţia orotraheală. Reluarea activităţilor curente este posibilă după câteva zile de la intervenţie, iar serviciul şi activităţile fizice intense pot fi reîncepute în 2-3 săptămâni. De obicei, inciziile se vindecă în aproximativ 7-10 zile, timp în care se îndepărtează şi firele de sutură.

Liftingul centrofacial şi blefaroplastia se adresează persoanelor de ambele sexe, cu vârste peste 35 de ani. Blefaroplatia poate fi realizată şi de persoanele tinere pentru remodelarea aspectului congenital al pleoapelor sau pentru remedierea problemelor inestetice, iar liftingul centrofacial are cele mai bune rezultate acolo unde pielea şi-a mai păstrat din elasticitate şi structura osoasă este puternică, vârsta maximă recomandată fiind cea de 60 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici