Cum poţi scădea în greutate prin concentrare. Metoda prin care poţi mânca mai puţin

Să te gândeşti la mâncare înainte de a te aşeza la masă te poate ajuta să pierzi în greutate, potrivit specialiştilor în nutriţie care subliniază că este suficient să te gândeşti la mesele copioase pe care le-ai luat în trecut pentru a mânca mai puţin în prezent.

3060 afișări
Imaginea articolului Cum poţi scădea în greutate prin concentrare. Metoda prin care poţi mânca mai puţin

STUDIU: Cum poţi scădea în greutate prin concentrare (Imagine: Shutterstock)

Potrivit cercetătorilor de la Institute of Psychology, Health and Society, de la Universitatea Liverpool, cheia unei alimentaţii sănătoase este concentrarea. Astfel, cu cât uităm mai des ce am mâncat, cu atât avem tendinţa de a mânca mese mai copioase. Pentru a preveni această situaţie, specialiştii recomandă notarea pe hârtie a ceea ce aţi mâncat anterior sau înregistrarea audio a felurilor de mâncare deja consumate, informează Daily Mail.

Bazându-se pe aceste descoperiri, care au fost publicate în American Journal of Clinical Nutrition, companiile de telefonie mobilă au dezvoltat aplicaţii pentru smartphone care, în prezent, se află în faza de testare de către persoanele care suferă de obezitate. Acestea au ca scop analizarea modului în care conştientizarea consumului poate duce la scăderea în greutate.

Specialiştii mai spun că lipsa de concentrare din timpul mesei şi distragerea atenţiei cu alte activităţi precum cititul sau ascultarea radioului nu fac decât să crescă consumul imediat de alimente, având efect şi asupra următoarei mese.

"Dacă oamenii fac şi alte activităţi în timpul mesei, îşi pierd concentrarea asupra a ceea ce mănâncă şi nu îşi mai dau seama când se instalează senzaţia de saţietate. Unul dintre obiceiurile frecvente din timpul mesei şi care duce la o creştere în greutate este privitul la televizor. Aşa că renunţarea la orice activitate suplimentară în timpul mesei vă poate ajuta să pierdeţi din masa corporală", spun specialiştii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici