Cum să nu îţi mai sabotezi dieta

Chiar dacă îţi urmezi foarte serios dieta, există greşeli pe care le poţi face fără să ştii, capcane de evitat, prezentate de nutriţionistul Sarah Schenker în dailymail.co.uk

419 afișări
Imaginea articolului Cum să nu îţi mai sabotezi dieta

Cum să nu îţi mai sabotezi dieta

A trecut mai bine de o lună de la Revelion, de când ţi-ai propus să slăbeşti, şi dieta ar fi trebuit să dea rezultate. Şi dacă n-ai dat jos măcar un gram? Probabil că ai făcut una dintre cele mai comune greşeli în materie de diete. Nutriţionistul dr. Sarah Schenker explică cum poţi evita capcanele.

Mânâncă nuci ca gustări
Cercetările au relevat că nucile menţin senzaţia de saţietate mai mult decât biscuiţii şi sunt bogate în fibre. Însă nucile sunt pline de grăsimi saturate. Ar trebui să mănânci o nucă, maxim două şi nu un sac, spune Dr. Schenker.

Cântăreşte-te zilnic
Fluctuaţiile de greutate se pot datora şi nivelului de apă reţinut în organism şi nu relevă greutatea pierdută. Cel mai bine e să te cântăreşti o dată pe săptămână, la aceeaşi oră, fără haine şi după ce ai mers la toaletă.

Consumă multe fructe
Chiar dacă sunt sănătoase, fructele nu te ajută să scazi în greutate. Cercetările arată că zaharurile din fructe (fructoza) nu semnalează corpului aceeaşi senzaţie de saţietate ca zahărul comun, ceea ce înseamnă că rar te poţi sătura cu fructe. Poţi mânca multe fructe, însă combină-le cu ceva proteine, cum ar fi cele din şuncă sau humus, pentru a te simţi plin.

Băuturi cu multe calorii
Dacă bei capucino şi multe ceaiuri ca să-ţi potoleşti stomacul flămând, ar trebui să ştii că un capucino are 120 de calorii şi 8 grame de grăsime, iar "stropul" de lapte din opt căni de ceai echivalează cu 400 de calorii. Mai bine treci pe lapte degresat şi ceai de plante.

Pielea de pui
Carnea albă, de pui sau de curcan, conţine mai puţine calorii decât carnea roşie, doar dacă o consumi fără piele, unde se adună grăsimea. Ca să nu te abaţi de la dietă fără să-ţi dai seama, ai grijă să înlături pieliţa, înainte să găteşti carnea.

Treci pe băuturi dietetice
Unele studii au relevat că dietele dau rezultate mai bune dacă se ţin fără băuturi cu zero calorii, deoarece îndulcitorii artificali din acestea declanşează procesul de digestie şi te lasă nesatisfăcut şi flămând. Bea mai bine apă plată şi ceai de fructe.

Salatele cu dressing
O salată poate să aibă acelaşi număr de calorii ca un fel principal, dacă este înecată în dressing. Sosul franţuzesc din magazin conţine cam 70 de calorii la lingură, iar dressing-ul făcut în casă cu ulei şi oţet sau suc de lămâie poate conţine şi 100 de calorii. Ai grijă ca la restaurant să ceri dressing-ul separat.

Măsoară seminţele
Seminţele precum cele de dovleac, floarea-soarelui, susan şi cele de in sunt la modă şi foarte sănătoase, consumate în iaurturi, terci de ovăz şi salate. Însă o lingură de seminţe de floarea soarelui conţine 93 de calorii. Aşa că măsoară cu lingura atunci când ţi le pui peste ceva şi nu presăra din ochi.

Produsele îndulcite cu miere sau fructoză
Mierea conţine la fel de multe zaharuri ca zahărul granulat şi mai multe calorii: o linguriţă de miere conţine 49 de calorii, iar una de zahăr, 24. Mai bine ai renunţa la dulciuri. Pofta de dulciuri scade după trei săptămâni de abstinenţă.

Mâncărurile pentru cură
Mâncărurile cu mai puţină grăsime sunt pline de zahăr, iar cele fără zăhăr conţin mult concentrat de fructe şi, pentru că avem senzaţia că ne fac bine, mâncăm mai mult. Analizează cu atenţie eticheta şi vezi care este cu adevărat diferenţa între varianta dietetică şi cea normală a produsului. S-ar putea să fii mai bine dacă optezi pentru produsul în variantă normală pentru a te răsfăţa ocazional.

Fără grăsimi
Corpul are nevoie de o anumită cantitate de grăsime pentru a funcţiona corect, iar grăsimea te ajută să te simţi plin mai mult timp. Un studiu al Universităţii din Alabama a relevat că puţină grăsime consumată în timpul dietei ajută la scăderea în greutate. Nu renunţa complet la grăsimi în timpul curei, dar optează pentru mese variate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici