Cum se îngrijeşte pielea pe sub masca de protecţie şi ce tip de machiaj trebuie folosit

Epidemia de Covid-19 a venit cu reguli noi şi cu situaţii noi, iar unele ţin de întreţinerea feţei. Purtatul măştii poate duce la iritaţii în zona bărbiei, a nasului, pe conturul maxilarului. În aceste zone, supranumite „red zone”, secreţia de sebum în exces se combină cu transpiratia, cu praful şi cu bacteriile, avertizează Dana Sota, expert în beauty.

2725 afișări
Imaginea articolului Cum se îngrijeşte pielea pe sub masca de protecţie şi ce tip de machiaj trebuie folosit

Cum se îngrijeşte pielea pe sub masca de protecţie şi ce tip de machiaj trebuie folosit

„Netratată sau nebăgată în seama, inflamaţia devine mai puternică, coşurile mai prezente şi mai greu de controlat”, semnalează Dana Şota care ofera tipsuri de ingrijire a pielii acoperite de masca de protectie.

Spray-ul cu apă termală ar trebui să fie un accesoriu de nelipsit din geanta fiecărei persoane care poartă masca mai multe ore pe zi, aşa cum sunt şi şerveţelele antibacteriene sau gelul dezinfectant pentru mâini.

“La un interval de timp de purtare a măştii, indicat este să ne ducem într-un loc sigur, să îndepărtăm masca, că să ne aerisim pielea şi să pulverizam apă termală pe faţă. Este o acţiune care ne ajută atât să ne răcorim, cât şi să ne curăţăm de transpiraţie şi de bacterii.

Dacă nu avem la dispoziţie apă termală, putem să ne dezinfectăm mâinile şi să dăm cu apă rece pe faţă, asta ne va revigora şi ne va ajută pielea să reziste la următoarea rundă de purtare a măştii de protecţie”, dezvăluie Dana Şota, care este şi autoarea volumului de succes “Frumuseţea se învaţă”

Ritualul de îngrijire a pielii din fiecare zi necesită elemente suplimentare de protecţie a zonei fetei acoperite multe ore de masca,

“Rămân esenţiali cei trei paşi obigatorii de îngrijire - curăţare, tonifiere, hidratare – plus aplicarea cremei cu protecţie SPF, însă, pentru o protecţie suplimentară a pielii acoperite multe ore pe zi de o masca, putem aplică serumuri, geluri sau creme cu AHA (acizi de fructe) sau cu acid salicilic pentru o exfoliere blanda şi pentru a nu lasă să se acumuleze celule moarte, geluri calmante, apă termală, produse tip masca pe baza de zinc, sulf şi argilă. Produsele cu extract din arbore de ceai şi cele cu extract de curcumina (din turmeric) sunt de asemenea potrivite, pentru că au effect antiinflamator şi antibacterian” a subliniat expertul în beauty.

Dana Şota susţine că tenul trebuie ajutat cât de mult se poate în condiţiile noilor reguli sociale.

“Nu trebuie să renunţăm complet la machiaj, dar trebuie să alegem unul foarte uşor, cu texturi pe baza de apă, putem folosi un BB cream, un fond de ten light sau creme colorante şi ar fi recomandat să stăm fără ruj şi să aplicăm doar un gloss hidratant sau “strugurel” pe sub masca.”

Oricât de atractive ar fi măştile fashion din material textil, asortate ţinutei sau cu mesaje haioase, Dana Şota avertizează că sterilizarea şi igienizarea acestora trebuie făcută cu rigurozitate după fiecare purtare şi recomandă pentru uşurinţă folosirii, dar şi pentru igienă pielii purtarea măştilor de protecţie conforme standardelor şi cu filtre aprobate care sunt de unică folosinţă.

Dana Şota semnalează elementele care ar trebui să-i alerteze pe purtătorii de masca şi să-i îndrepte către un medic dermatolog:

“Primul semn că tenul nostru suferă sub masca de protecţie este că pielea din “zona roşie” se irită, apoi se formează inflamaţia şi după aceea apar coşurile. Atunci când problemele încep să se agraveze, când iritaţia se transformă în inflamaţie şi apoi în acnee, este bine să apelăm la indicaţiile şi expertiză unui medic, dermatologul este cel mai potrivit să recomande un tratament adecvat şi personalizat pentru rezolvarea problemelor apărute pentru că acestea să nu se agraveze şi să ne scape de sub control”, subliniază Dana Şota, expert în beauty. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici