De ce nu e bine să vă uscaţi hainele în interiorul casei

Dacă locuiţi la oraş, uscarea hainelor în interiorul casei poate fi o practică frecventă. Cercetătorii demonstrează însă că acest proces poate provoca probleme de sănătate pe termen lung.

2710 afișări
Imaginea articolului De ce nu e bine să vă uscaţi hainele în interiorul casei

De ce nu e bine să vă uscaţi hainele în interiorul casei

Cei de la Societatea de astm bronşic din Irlanda au emis un avertisment în care spun că "mediile umede încurajează dezvoltarea mucegaiului, iar acesta poate elibera seminţe numite spori. Sporii pot provoca reacţii alergice. În mod normal, când oamenii îi respiră, sistemul imunitar ajută la eliminarea lor prin tuse sau strănut. Dacă nu sunteţi sensibil la mucegai, este posibil să nu aveţi niciodată o reacţie. În schimb, oamenii care suferă de astm şi sunt sensibili la sporii de mucegai se pot confrunta cu o agravare a simptomelor’’, spune cercetătorul Pheena Kenny.

Aspergillus fumigatus poate provoca infecţii pulmonare grave, dar nu numai persoanelor care suferă de astm bronşic, pentru că cei mai vulnerabili sunt copiii şi vârstnicii. De asemenea, cei cu sisteme imunitare slabe şi oamenii care suferă de eczeme sunt sfătuite să usuce hainele afară.

Citiţi continuarea articolului pe csid.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici