De unde vine vibraţia smartphone-ului tău atunci când primeşti un Like. Ce este sindromul vibraţiilor fantomă

Deşi vibraţiile la telefoane sunt relativ vechi, nu stun mulţi care au habar de unde vin în fapt aceste vibraţii şi de ce sunt acestea diferă pentru semnalarea noilor apeluri telefonice, mesajelor primite pe WhatsApp sau apariţia Like-urilor pe Facebook.

743 afișări
Imaginea articolului De unde vine vibraţia smartphone-ului tău atunci când primeşti un Like. Ce este sindromul vibraţiilor fantomă

De unde vibraţia în smartphone-ul tău atunci când primeşti un Like. Ce este sindromul vibraţiilor fantomă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

La majoritatea dispozitivelor mobile, vibraţiile sunt produse de un mic motor electric. Cel mai comun model are un ax prevăzut în capăt cu un dispozitiv cu greutatea distribuită inegal (vă puteţi imagina un clindru de metal tăiată pe jumătate), relatează Go4it.

Când axul se învârte se produc vibraţiile. Este la fel ca atunci când în maşina de spălat bagi un singur obiect greu (ex.: o gheată), iar forţa centrifugă face ca aceasta, la învârtire, să se fixeze pe o parte a cuvei.

Deoarece nu are o contragreutate în partea opusă, mişcarea cuvei face ca maşina de spălat să vibreze şi oscileze. Un astfel de motor, numit Eccentric Rotating Motor (ERM), are dimensiuni de aproximativ 10 x 4 mm, iar axul are o grosime de circa 1 mm.

Citeşte continuarea articolului pe Go4it

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici