Depresia creşte riscul apariţiei demenţei

Inflamarea ţesutului din creier, prezentă în cazul stărilor de anxietate, grăbeşte şi favorizează apariţia bolii degenerative a creierului, susţin cercetătorii.

51 afișări
Imaginea articolului Depresia creşte riscul apariţiei demenţei

Depresia creşte riscul apariţiei demenţei (Imagine: Dragoş Cristescu/Mediafax Foto)

Cercetătorii de la o universitate americană din Massachusetts susţin că persoanele care sunt diagnosticate cu depresie sau stări de anxietate prezintă un risc crescut de a se îmbolnăvi de demenţă, relatează BBC.

Potrivit cercetătorilor, practic, inflamarea ţesutului din creier, prezentă în cazul depresiei, grăbeşte şi favorizează apariţia demenţei, boală degenerativă a creierului.

Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de ştiinţă au monitorizat 949 de vârstnici pe o perioadă de 17 ani, observându-se că demenţa s-a instalat mai ales în cazul depresivilor. Potrivit experţilor, până la sfârşitul monitorizării, 164 dintre participanţii la studiu aveau deja diagnosticul de demenţă.

Citeşte mai multe despre riscul apariţiei demenţei pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici