DESCOPERIRE UIMITOARE despre autism. Rezultatele unui nou studiu distrug tot ceea ce se ştia până acum despre această boală

Un nou studiu sugerează că genele asociate cu autismul sunt de fapt păstrate prin procesul evoluţiei şi că acestea au ajutat omul în evoluţia sa.

1901 afișări
Imaginea articolului DESCOPERIRE UIMITOARE despre autism. Rezultatele unui nou studiu distrug tot ceea ce se ştia până acum despre această boală

DESCOPERIRE UIMITOARE despre autism. Rezultatele unui nou studiu distrug tot ceea ce se ştia până acum despre această boală (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Sunt multe cazuri de oameni de ştiinţă şi artişti care au autism, chiar şi formele mai puţin severe, relatează Big Think.

Cercetătorii au analizat 5.000 de cazuri de autism şi au analizat genomul fiecărui participant. Aceştia s-au concentrat pe evoluţia genelor, în mod particular pe genele care au fost selectate, rezultând că există mai multe gene prezervate prin evoluţie decât cele păstrate din întâmplare.

De asemenea, cu ajutorul altor teste, cercetătorii au observat că acestea sunt asociate şi cu conexiunile neuronale şi cu creşterea numărului de neuroni - cu cât o persoană are mai mulţi neuroni, cu atât capacităţile cognitive sunt mai mari.

TITLURILE ZILEI

Joel Gelernter, co-autor al acestui studiu, profesor de psihiatrie, genetică şi neuroştiinţă la Yale precizează că „în timpul evoluţiei aceste gene aveau efecte pozitive asupra funcţiei cognitive şi de aceea au fost selectate, dar cu costul unui risc mare de apariţie a autismului”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici