Emiratele Arabe Unite îşi creează propria agenţie spaţială

Emiratele Arabe Unite au anunţat miercuri că vor înfiinţa o agenţie spaţială proprie şi vor construi o sondă spaţială care va fi programată să coboare pe planeta Marte în 2021, anul celei de-a 50-a aniversări a acestui bogat stat federal din Golful Persic.

294 afișări
Imaginea articolului Emiratele Arabe Unite îşi creează propria agenţie spaţială

Emiratele Arabe Unite îşi creează propria agenţie spaţială (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Emiratele Arabe Unite intră astfel în domeniul explorării spaţiale", a anunţat, cu entuziasm, agenţia oficială WAM.

"Explorarea planetei Marte reprezintă o mare provocare şi noi am ales-o pentru că ne motivează", a subliniat cu această ocazie şeicul Mohammad Ben Rached Al-Maktoum, vicepreşedintele Emiratelor Arabe Unite şi suveran al Dubaiului.

Şeicul Mohammad, citat de WAM, spune că investiţiile ţării sale în domeniul spaţial au atins deja 20 de miliarde de dirhami (5,44 miliarde dolari).

El a adăugat că noua agenţie spaţială va include mai multe organisme care lucrează deja în domeniul spaţial, precum Dubaisat, specializat în producţia de sateliţi, şi va încheia parteneriate pe plan internaţional.

Viitoarea sondă marţiană a Emiratelor Arabe Unite va parcurge 60 de milioane de kilometri şi va avea nevoie de nouă luni pentru a ajunge pe planeta roşie.

Emiratele Arabe Unite, o federaţie înfiinţată în 1971 din unirea a şapte emirate din Golful Persic, devine astfel cea de-a noua ţară din lume care se angajează în explorarea plantei Marte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici