Encyclopedia of Life, bază de date online

Encyclopedia of Life, o lucrare online interactivă despre formele de viaţă de pe Pământ, care va include o hartă globală a faunei şi florei şi date despre schimbările din biodiversitate, este în curs de dezvoltare, acesta fiind un proiect al specialiştilor britanici şi americani, potrivit bbc.co.uk.

26 afișări
Imaginea articolului Encyclopedia of Life, bază de date online

Encyclopedia of Life, bază de date online

Lucrarea va cuprinde, de asemenea, date furnizate de public despre speciile locale.

Informaţiile vor fi prezentate în detaliu, de la caracteristici generale, la particularităţi specifice diferitelor organisme.

Unele dintre elementele bazei de date, precum identificarea automată a unor specii, sunt deja în lucru.

Cu timpul, această Encyclopedia of Life (Enciclopedia vieţii) va include şi altfel de informaţii, precum modificarea gradului de densitate al pădurilor sau datele la care diverse plante înfloresc pentru prima oară într-un an.

TITLURILE ZILEI

Susţinătorii acestui proiect speră ca Enciclopedia vieţii să fie comparabilă cu sistemul global de înregistrare şi supraveghere a activităţilor seismice.

Realizatorii sistemului vor colecta în permanenţă date noi, astfel încât informaţiile despre cantitatea de ploi sau numărul de specii de animale sau de plante să poate fi corelate cu schimbările climatice.

"Lucrăm la un observator virtual al biodiversităţii la nivel global, unde informaţiile despre mediu, datele despre specii şi rezultatele unor experimente să poată fi aplicate la toate nivelurile biodiversităţii, de la gene la ecosisteme", a declarat James Edwards, director executiv al Encyclopedia of Life, într-un comunicat dat publicităţii.

Biroul central al proiectului este la Institutul Smithsonian din Washington. Unul dintre cei mai importanţi susţinători ai proiectului este Muzeul de Istorie Naturală din Londra.

Lucrarea nu doreşte doar să identifice schimbările provocate de încălzirea globală, ci intenţionează să fie de ajutor într-o manieră practică, de exemplu, să ofere informaţii precise despre momentele din an în care păsările migrează, altitudinea la care acestea zboară şi ruta lor, pentru a se evita astfel coliziunile cu avioane.

De asemenea, enciclopedia poate fi un instrument folositor şi de încredere pentru toate persoanele care doresc să identifice specii de animale, insecte, arbori sau soiuri de flori.

Potrivit cercetătorilor care lucrează la această bază de date, în circa 10 ani vor fi accesibile toate secţiunile enciclopediei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici