Expert în SARS: Masca reduce transmiterea coronavirusului cu până la 75%. STUDIU: Purtarea măştii anulează nevoia de carantină totală

  • Purtarea măştilor de protecţie reduce rata de infectare cu coronavirus cu până la 75%, susţin cercetătorii din Hong Kong
  • Ei spun că este foarte important ca şi cei infectaţi să poarte mască, nu doar cei sănătoşi
  • Studiile au fost efectuate în laborator, pe hamsteri, pentru a observa modelul de răspândire
4943 afișări
Imaginea articolului Expert în SARS: Masca reduce transmiterea coronavirusului cu până la 75%. STUDIU: Purtarea măştii anulează nevoia de carantină totală

STUDIU: Maştile reduc transmiterea coronavirusului cu până la 75%. Expert în SARS: Purtarea măştii, mai eficientă decăt carantina totală

Cercetătorii Universităţii din Hong Kong susţin că purtarea măştilor de protecţie reduce rata de infectare cu COVID-19 cu până la 75%. Dr. Yuen Kwok-yung, membru al echipei care a efectuat studiul, spune că "descoperirea este una uriaşă". Tot el s-a numărat şi printre cercetătorii care au descoperit virusul SARS în 2003.
 
Pusă la îndoială de tot mai mulţi, purtarea măştii de protecţie prezintă o eficienţă foarte ridicată în lupta cu epidemia de coronavirus, susţin cercetătorii din Hong Kong. Aceştia au efectuat teste în regim de laborator, pe animale - hamsteri - ale căror cuşti au fost poziţionate în mai multe feluri, inclusiv despărţite cu un material similar celui din care se produc măştile de protecţie.
 
Studiul a presupus simularea purtării măştii, prin instalarea unor despărţitoare între cuştile a trei grupuri de hamsteri, dintre care un grup infectat cu coronavirus.
 
Atunci când şi cei infectaţi au "purtat" mască, rata răspânirii coronavirusului a scăzut la 15%.
 
Aceeaşi rată de infectare a crescut la 33% atunci când doar grupul hamsterilor sănătoşi a fost protejat.
 
În scenariul al treilea, când nu a existat niciun fel de protecţie, toţi hamsterii s-au îmbolnăvit în decurs de o săptămână.
 
Ei au notat că purtarea măştilor de către 80% dintre oameni atenuează curba infectărilor şi reduce nevoia de carantinare.

CEI INFECTAŢI PRIN MASCĂ AU PREZENTAT MAI PUŢINE ELEMENTE VIRALE

De asemenea, cercetătorii au notat că hamsterii care au fost îmbolnăviţi atunci când au fost protejaţi de un material similar măştilor au prezentat mai puţine elemente virale în corp.
 
"Experimentul arată foarte clar că purtarea măştilor de protecţie ajută la limitarea răspândirii virusului", a spus doctorul Yuen.

RAED ARAFAT: PENTRU CEI CARE NU ÎNŢELEG DE CE TREBUIE SĂ POARTE MASCĂ

Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a postat pe contul de Facebook o imagine în care arată cât de eficientă este purtarea măştilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici