FEERIE COSMICĂ: Nebuloasa Omega îşi dezvăluie secretele în detaliu - FOTO

În adâncurile unui nor întunecat de gaze şi praf, cunoscut sub numele de Nebuloasa Omega, stelele continuă să se formeze. Imaginea, realizată de Telescopul spaţial Hubble, prezintă detalii rafinate din faimaosa regiune de formare a stelelor.

FEERIE COSMICĂ: Nebuloasa Omega îşi dezvăluie secretele în detaliu

Filamentele negre de praf asemănătoare cu o dantelă din centrul nebuloasei sunt create din atmosfere de stele reci, gigantice şi din resturile exploziilor de supernove.

Nuanţele de roşu şi albastru provin de la gazul strălucitor încălzit de radiaţiile stelelor masive din apropiere. Punctele luminoase sunt stele tinere, unele mai strălucitoare decât soarele de 100 de ori.

Globurile întunecate marchează sisteme chiar mai tinere, nori de gaze şi praf care tocmai condensează, formând stele şi planete.

VEZI IMAGINEA LA REZOLUŢIE MAXIMĂ

Nebuloasa Omega se află la 5.000 de ani lumină depărtare, în constelaţia Săgetătorului. Regiunea se întinde pe o distanţă mai mare decât sistemul nostru solar de aproximativ 3.000 de ori

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii
Taguri:
nebuloasa omega ,
stele ,
formare ,
cosmic ,
galaxie
COMENTARII

Nu exista comentarii

COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
RASTURNARE TOTALA de situatie in cazul mortii patronului Hexi Pharma. Care ar putea fi ADEVARATA CAUZA a decesului. ANUNTUL procurorilor