(FOTO) Imagini spectaculoase cu aurora boreală provocată de ultima furtună solară. Astronomii sunt îngrijoraţi

Astronautul Robert Hines a publicat patru fotografii cu aurora boreală văzută din spaţiu pe contul său de Twitter. Acest fenomen a fost provocat de furtuna geomagnetică, cauzată de ultima furtună solară petrecută în cursul acestei săptămâni.Fenomenul, pe cât este de fabulos, pe atât este aducător de veşti rele. Astronomii sunt îngrijoraţi că furtunile solare se vor intensifica în actualul ciclu solar, debutat din 2019 şi care va atinge maximul în anul 2025. O furtună solară severă poate afecta grav telecomunicaţiile şi chiar să distrugă reţelele electrice, ducând civilizaţia modernă înapoi în evul mediu.

3286 afișări
Imaginea articolului (FOTO) Imagini spectaculoase cu aurora boreală provocată de ultima furtună solară. Astronomii sunt îngrijoraţi

(FOTO) Fotografii spectaculoase cu aurora boreală provocată de ultima furtună solară. Astronomii sunt însă îngrijoraţi

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici