Fructele amărui, benefice împotriva îngrăşării

Cercetătorii italieni de la Universitatea din Milano au remarcat faptul că sucul de portocale roşii îi împiedică pe şoarecii folosiţi în acest experiment să se îngraşe.

109 afișări
Imaginea articolului Fructele amărui, benefice împotriva îngrăşării

Fructele amărui, benefice împotriva îngrăşării (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În contrast, şoarecii care au primit porţii zilnice de suc de portocale dulci, o varietate mult mai populară pe plan mondial, au luat semnificativ în greutate, iar organismele lor au format depozite mari de grăsime.

Cercetătorii italieni consideră că proprietăţile benefice ale acestor fructe, cultivate în special în Italia şi în Statele Unite ale Americii, se datorează unor concentraţii ridicate de antocianină. Antocianina, un pigment roşu care conferă acestei varietăţi de portocale o culoare specifică, este un tip de antioxidant, despre care oamenii de ştiinţă afirmă că are numeroase proprietăţi curative.

Sucul de portocale roşii restricţionează capacitatea celulelor adipocite de a acumula grăsime, au afirmat cercetătorii de la Universitatea din Milano.

Celulele adipocite se găsesc în special în zona taliei şi absorb grăsimea din fluxul sangvin, având capacitatea de a o stoca şi de a o transforma în energie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici