Gâtul şi decolteul, zonele cele mai expuse efectelor negative ale soarelui

Multe femei îşi îngrijesc tenul, dar nu acordă aceeaşi atenţie gâtului şi decolteului, care au de suferit vara din cauza faptului că sunt expuse efectelor negative ale soarelui.

507 afișări
Imaginea articolului Gâtul şi decolteul, zonele cele mai expuse efectelor negative ale soarelui

Gâtul şi decolteul, zonele cele mai expuse efectelor negative ale soarelui (Imagine: Shutterstock)

O greşeală frecventă pe care o fac femeile constă în faptul că nu îşi îngrijesc atent gâtul şi decolteul. Aceste două zone necesită aceleaşi îngrijiri precum faţa, pielea fiind la fel de sensibilă şi fină, informează hola.com.

Practic, pielea din zona gâtului are foarte puţine glande sebacee. În plus, din cauza absenţei colagenului pielea de pe gât se poate deshidrata rapid şi îşi pierde şi elasticitatea.

Pe de altă parte, gâtul şi decolteul sunt printre zonele unde ridurile îşi fac cel mai uşor apariţia şi unde se observă foarte repede trecerea timpului. Medicii dermatologi recomandă pentru gât şi decolteu acelaşi tratament ca pentru ten, adică o rutină bazată pe demachiere, tonifiere şi hidratare.

Pentru a avea grijă de pielea de pe gât şi de decolteu este bine să folosiţi în fiecare zi o cremă hidratantă, aceeaşi pe care o aplicaţi şi pe faţă. De asemenea, este important ca noaptea să folosiţi o cremă nutritivă, bogată în vitamine, care să hrănească pielea.

Pe de altă parte, este foarte important să se facă un gomaj o dată pe săptămână. Acelaşi produs pe care îl folosiţi pentru exfolierea feţei trebuie aplicat şi pe gât şi pe decolteu, cu mişcări circulare, pentru a elimina impurităţile şi a curăţa zona de celulele moarte.

Crema de protecţie solară este şi ea indispensabilă. Gâtul şi decolteul sunt foarte expuse, de aceea trebuie protejate de efectele nocive ale soarelui prin utilizarea unei creme cu factor de protecţie soalară ridicat. Astfel, apariţia semnelor de îmbătrânire prematură a pielii din această zonă poate fi evitată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici