GAURĂ NEAGRĂ supermasivă, "prea mare" potrivit teoriilor cunoscute, descoperită în centrul unei galaxii - VIDEO

O gaură neagră masivă, "prea mare" în raport cu teoriile cunoscute în domeniu, a fost descoperită în centrul unei galaxii, la rândul ei abia descoperite, informează CNN.

6172 afișări
Imaginea articolului GAURĂ NEAGRĂ supermasivă, "prea mare" potrivit teoriilor cunoscute, descoperită în centrul unei galaxii - VIDEO

Descoperirea a fost făcută de astronomii de la Universităţile Keele şi Central Lancashire şi va fi publicată în următorul număr al revistei Royal Astronomical Society.

Noua galaxie, denumită SAGE0536AGN, a fost găsită cu ajutorul unui telescop NASA (Spitzer Space Telescope), la 2 miliarde de ani-lumină de Terra, iar oamenii de ştiinţă spun că aceasta ar avea 9 miliarde de ani.

Cercetătorii au confirmat existenţa unei găuri negre în mijlocul acestei galaxii, măsurând viteza gazului din jurul ei, şi au rămas uimiţi de mărimea acesteia. Se pare că gaura neagră este de 30 de ori mai mare decât se credea că este posibil să fie în cazul unei galaxii de asemenea dimensiuni, scrie CNN.

"Este prea mare, pur şi simplu nu ar trebui să existe aşa ceva", a declarat Jacco von Loon, astrofizician de la universitatea Keele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici