Genele umane conţin fragmente de ADN non-uman

Cercetătorii de la Universitatea Tufts şi de la Şcoala de Medicină a Universităţii din Michigan, SUA, au menţionat că o porţiune a noului ADN, descoperită în aproximativ 50 de studii, are o compoziţie genetică intactă a unui virus complet, informează Descoperă.

Genele umane conţin fragmente de ADN non-uman (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Deocamdată, nu se ştie dacă aceasta se poate sau nu diviza, dar, potrivit oamenilor de ştiinţă, acestea pot afecta oamenii care sunt purtători.

"Se dovedeşte că am putea fi mai puţin umani decât am crezut", este menţionat în raportul publicat în HNGN News.

Rezultatele cercetării se bazează pe analiza a 2.500 de persoane şi afirmă că noile fragmente de ADN non-uman au fost lăsate de viruşii care au infectat prima dată strămoşii omului, cu sute de mii de ani în urmă.

Fragmentele virale au fost identificate prin compararea genelor cu un genom uman de "referinţă". Retrovirusurile endogene umane (HERVs) sunt virusurile antice care au reuşit să lase replici genetice identice cu ADN-ul lor în ARN-ul genomului strămoşilor noştri.

"Multe studii au încercat să lege aceste elemente virale endogene de cancer sau de alte boli, dar o dificultate majoră este că nu au fost găsite încă toate dintre ele", a declarat co-autorul studiului Zachary H. Williams, de la Şcoala Sackler Tuft.

Un alt co-autor al studiului, Julia Wildschutte, a menţionat că va trebui analizat un număr mult mai mare de oameni, fiindcă multe din aceste elemente interesante pot fi găsite numai la un procent mic de populaţie.

"Au fost descoperite 19 fragmente noi de ADN non-uman, lăsat de viruşii care au infectat strămoşii noştri cu sute de mii de ani în urmă. O astfel de porţiune a noului ADN a fost găsită la aproximativ 50 de persoane dintre cele 2.500 analizate. Aceasta conţine o reţetă genetică intactă a unui virus", scrie într-un raport publicat în Phys News.

Autorul principal al studiului este virusologul John Coffin, doctor la Şcoala de Medicină de la Universitatea Tufts.

"Acestea arată de parcă ar fi capabile să creeze un virus infecţios, fapt care s-ar dovedi extrem de interesant dacă s-ar confirma, deoarece ne-ar permite să studiem o epidemie virală, care a avut loc cu mult timp în urmă", a declarat John Coffin.

Potrivit lui Coffin, această cercetare oferă informaţii importante, necesare pentru înţelegerea modului în care retrovirusurile şi oamenii au evoluat împreună, relatează Descoperă.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii
Taguri:
ADN ,
GENETICĂ ,
VIRUŞI
COMENTARII

Nu exista comentarii

COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
„În 20 de ani nu vom mai fi români”. TEORIA IREALĂ care adânceşte cele mai negre temeri ale românilor