Google, alături de o organizaţie britanică, a dezvoltat o aplicaţie care poate salva de la moarte 100.000 de oameni anual

Alphabet, compania-mamă a gigantului tehnologic Google, în colaborare cu Royal Free London NHS Foundation Trust (RFL) a creat o aplicaţie care poate detecta insuficienţa renală acută în câteva minute. Această afecţiune este responsabilă de moartea a 100.000 de britanici pe an, scrie CNBC.

2986 afișări
Imaginea articolului Google, alături de o organizaţie britanică, a dezvoltat o aplicaţie care poate salva de la moarte 100.000 de oameni anual

Alphabet, compania-mamă a gigantului tehnologic Google, în colaborare cu Royal Free London NHS Foundation Trust (RFL) a creat o aplicaţie care poate detecta insuficienţa renală acută în câteva minute. Această afecţiune este responsabilă de moartea a 100.000 de britanici pe an, scrie CNBC.

RFL a avertizat că insuficienţa renală acută este un „ucigaş tăcut” deoarece de cele mai multe ori este „diagnosticată prea târziu”, şi este greu de preconziat dacă un individ este predispus acestei probleme sau nu.

Potrivit declaraţiei pe care RFL a făcut-o miercuri, aplicaţia Streams trebuie să furnizeze „datele potrivite clinicianului potrivit la momentul potrivit”.

Aplicaţia funcţionează într-un mod destul de simplu, atunci când rezultatele testelor de sânge indică faptul că un pacient are sanse foarte mari să fie afectat de insuficienţa renală, medicii şi asistentele sunt notificaţi prin intermediul telefoanelor personale.

Potrivit RFL, prin intermediul aplicaţiei Streams medicii pot răspunde la cazurile urgente privind această afecţiune într-un interval de „14 minute sau chiar mai puţin”. La momentul actual, cu sistemele de detectare existente, durata de intervenţie este extinsă la „câteva ore”.

Din cauza deceselor survenite în urma acestei afecţiuni sistemul naţional de asistenţă medicală din Marea Britanie pierde 1.2 mld. de dolari în fiecare an.

Această aplicaţie permite monitorizarea funcţiei renale a pacienţilor „prin analizarea în timp real a testelor de sânge”, a explicat Chris Laing, un nefrolog consultant implicat în proiectul Streams.

„Dacă este detectată o potenţială modificare a funcţiei renale a unui pacient, în orice moment sau oriunde în cadrul Royal Free Spital, un specialist va fi înştiinţat şi se va ocupa de caz. Este vorba de o intervenţie care se va desfăşura în câteva minute, fiind urmată de o evaluare a stării pacientului după intervenţia specialistului” a mai delcarat nefrologul Chris Laing.

NHS sau sistemul naţional de asistenţă medicală din Marea Britanie a fost fondat în 1948. Principiile care au stat la baza implementării sale au fost dorinţa de a răspunde la nevoile tuturor pacienţilorşi  gratuitatea la momentul livrării serviciilor medicale, concentrându-se în acelaşi timp pe soluţionarea acestor nevoi medicale fără a pune accent pe capacitatea clienţilor de a plăti pentru serviciile oferite de sistem.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici