Gumă de mestecat, creată pentru lupta împotriva malnutriţiei

O gumă de mestecat îmbogăţită cu vitamina A, un produs cu care se poate lupta împotriva malnutriţiei existente în ţările în curs de dezvoltare, a fost concepută de o firmă din Danemarca.

43 afișări
Imaginea articolului Gumă de mestecat, creată pentru lupta împotriva malnutriţiei

Gumă de mestecat, creată pentru lupta împotriva malnutriţiei

Fiecare tabletă de gumă de mestecat fără zahăr conţine 375 de micrograme de vitamina A, al cărei consum zilnic este recomandat de UNICEF şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), se afirmă în comunicatul oficial emis de compania daneză Gumlink Group.

Produsul este destinat în special copiilor cu vârste cuprinse între trei şi cinci ani care suferă de carenţă de vitamina A, care poate să provoace orbire, rujeolă şi să afecteze sistemul imunitar.

Anunţul a fost făcut săptămâna aceasta, la Nairobi, în cursul unei conferinţe despre malnutriţie organizată de Consensus de Copenhaga, un grup de analiză cu sediul în Danemarca.

Comercializat ca un pachet cu şase tablete şi având o formă atrăgătoare, noul produs va fi disponibil pe piaţa din Kenya în următoarele luni, potrivit acestui text, în care se precizează faptul că firma Gumlink Group se află în prezent în discuţii cu guvernul local.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici