Imagine uimitoare: Fulgere lovind în mare în timpul eclipsei totale de lună

Eclipsa totală de lună care a avut loc în noaptea de 15 spre 16 iunie a dat posibilitatea capturării unor imagini uimitoare. Una dintre acestea a surprins o furtună care s-a produs în timpul eclipsei.

7008 afișări
Imaginea articolului Imagine uimitoare: Fulgere lovind în mare în timpul eclipsei totale de lună

Imagine uimitoare: Fulgere lovind în mare în timpul eclipsei totale de lună (Imagine: Daily Mail)

Fotografia a fost realizată pe insula grecească Ikaria de către Chris Kotsiopoulos, în cele zece minute în care norii de furtună s-au împrăştiat în timpul eclipsei lunare, scrie dailymail.co.uk.

În imagine se pot vedea fulgerele care lovesc în mare, iar printre nori se văd stele şi luna colorată în roşu.

Eclipsa de lună care a avut loc în noaptea de 15 spre 16 iunie a fost cea mai lungă din anul 2000 şi a colorat luna în roşu pentru 100 de minute. Eclipsa a putut fi observată din anumite regiuni din Europa, Africa, Orientul Mijlociu şi Asia Centrală.

O eclipsă totală de Lună se produce de două ori pe an, atunci când Luna trece în conul de penumbră şi apoi în conul de umbră al Terrei. Soarele, Terra şi Luna sunt perfect aliniate, ceea ce corespunde fazei de Lună plină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici