Imaginea uimitoare cu atmosfera planetei Jupiter care a creat savanţilor noi semne de întrebare | FOTO

  • NASA a publicat noi imagini uimitoare surprinse pe suprafaţa planetei Jupiter
  • Imaginile au fost surprinse la 786 de milioane de km de Pământul afectat de noul coronavirus
  • Fotografiile surprind atmosfera planetei Jupiter, dar a lăsat savanţilor câteva semne de întrebare.
5341 afișări
Imaginea articolului Imaginea uimitoare cu atmosfera planetei Jupiter care a creat savanţilor noi semne de întrebare | FOTO

Imaginea uimitoare cu atmosfera planetei Jupiter care a creat savanţilor noi semne de întrebare

NASA a publicat noi imagini uimitoare surprinse pe suprafaţa planetei Jupiter. Cadrele au fost surprinse de sonda spaţială Juno, pe 17 februarie. Sonda se afla în acel moment la 25.000 de km deasupra norilor fotografiaţi în atmosfera planetei Jupiter. 

Savanţii au fost contrariaţi de benzile de ceaţă care se văd traversând imaginea de nori şi furtuni care se rotesc la suprafaţa planetei. Par să fie particule atmosferice care plutesc deasupra norilor agitaţi: ”savanţii nu ştiu exact din ce sunt formate aceste benzi de negură sau cum au apărut”, notează cei de la Nasa. Imaginea a fost procesată de savantul amator Gerald Eichstrad, matematician specializat în software.
 
sursa foto: NASA

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici