În plină pandemie, medicina se bazează tot mai mult pe tehnologie. O platformă de realitate virtuală oferă cursuri de pregătire medicilor

  • Pandemia de Covid a făcut ca medicina să se bazeze tot mai mult pe tehnologie
  • O platformă de distribuţie de realitate virtuală a primit 14 milioane de dolari finanţare
  • Aceasta le oferă medicilor cursuri de pregătire în realitate virtuală
217 afișări
Imaginea articolului În plină pandemie, medicina se bazează tot mai mult pe tehnologie. O platformă de realitate virtuală oferă cursuri de pregătire medicilor

Sursa foto: profimedia

Când spui realitate virtuală, automat mintea se duce la jocuri. Însă tehnologia poate fi folosită şi în alte scopuri. Iar o companie americană a creat cursuri pentru medici în realitatea virtuală şi a primit finanţare de 14 milioane de dolari.

Foşti ingineri de la Apple, Microsoft sau Electronic Arts sunt în spatele acestui proiect. Osso VR folosesc căşti Oculus Quest şi colaborează deja cu 20 de spitale.
 
Compania spune că medicii care au trecut cursurile în realitate virtuală au avut un progres cu 230% faţă de cum erau înainte de curs.
 
Osso VR a fost creată de doctorul Justin Barad, cel care a creat în trecut jocuri la Activision şi Blizzard.
 
"Aici vorbim despre îmbunătăţirea rezultatului pentru pacienţi, acces pentru toată lumea şi îmbunătăţirea educaţiei. Acum că tehnologia progresează şi se maturizează putem ataca problemele majore din sistemul de sănătate" spune Barad.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici