Întâlnire secretă a cercetătorilor ruşi pentru a salva Pământul de coliziunea cu un asteroid

Oameni de ştiinţă ruşi se vor întruni în curând într-o şedinţă secretă, pentru a împiedica un asteroid uriaş să se prăbuşească pe Terra peste 26 de ani, a anunţat miercuri directorul Agenţiei Spaţiale ruse, Anatoli Perminov.

295 afișări
Imaginea articolului Întâlnire secretă a cercetătorilor ruşi pentru a salva Pământul de coliziunea cu un asteroid

Întâlnire secretă a cercetătorilor ruşi pentru a salva Pământul de coliziunea cu un asteroid (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Consiliul nostru ştiinţifico-tehnic se va întruni în curând, cu uşile închise, şi va analiza ce putem face" pentru a împiedica asteroidul Apophis să distrugă o parte a planetei Terra în 2036, a declarat Perminov pentru postul de radio Vocea Rusiei.

"Mai bine cheltuim câteva milioane de dolari pentru a crea un sistem care să permită prevenirea unei coliziuni, decât să aşteptăm ca aceasta să se producă, antrenând moartea a mii de persoane", a adăugat el, fără a intra în detalii.

Dacă asteroidul Apophis, cu un diametru de aproximativ 350 de metri, ar lovi planeta în cursul trecerii sale, aşteptată în 2036, coliziunea ar crea un nou deşert de mărimea Franţei, potrivit agenţiei RIA Novosti.

La rândul ei, Agenţia Spaţială Americană (NASA) a anunţat, în octombrie, că potrivit unor noi calcule, probabilitatea unei coliziuni între asteroid şi planetă în 2036 s-a redus în mod semnificativ.

"Noi tehnici de calcul şi noi date disponibile arată că posibilitatea ca Apophis să intre în coliziune cu Terra la 13 aprilie 2036 a scăzut de la 1/45.000 la 1/250.000", preciza NASA într-un comunicat.

Potrivit RIA Novosti, asteroidul ar putea trece la 30.000 de kilometri de planetă, în 2029, mai aproape decât unii sateliţi geostaţionari, şi ar putea intra în coliziune cu Tera şapte ani mai târziu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici