Kiwi, fructul cu cea mai mare concentraţie de antioxidanţi. Consumul poate preveni boli ca Alzheimer, Parkinson şi cancer

Kiwi este fructul cu cea mai mare concentraţie de antioxidanţi, această calitate plasându-l în fruntea listei acelor alimente capabile să îi ajute pe oameni în încercarea lor de a preveni şi a combate anumite maladii.

3437 afișări
Imaginea articolului Kiwi, fructul cu cea mai mare concentraţie de antioxidanţi. Consumul poate preveni boli ca Alzheimer, Parkinson şi cancer

Kiwi, fructul cu cea mai mare concentraţie de antioxidanţi. Consumul poate preveni boli ca Alzheimer, Parkinson şi cancer i (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Potrivit unui studiu recent, fructul de kiwi conţine o concentraţie mai mare de antioxidanţi denumiţi polifenoli, în comparaţie cu portocalele, grepfruturile, mandarinele şi merele, informează dailymail.co.uk.

Cea mai mare concentraţie de antioxidanţi este conţinută de soiurile de kiwi galben, urmate de soiurile de kiwi verde, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Teikyo din Tokyo (Japonia).

În cadrul testelor întreprinse de cercetători, voluntarii au mâncat trei fructe de kiwi în fiecare zi, iar urina lor a fost testată pentru a afla concentraţia de antioxidanţi.

"Fructul de kiwi poate să prevină apariţia unor boli cauzate de stresul oxidativ", au declarat cercetătorii niponi, al căror studiu a fost publicat în Biological And Pharmaceutical Bulletin.

Stresul oxidativ este un termen medical folosit pentru a desemna afecţiunile cauzate de moleculele libere de oxigen, denumite radicali liberi, produse pe cale naturală de către organism.

Stresul oxidativ este asociat cu o serie de maladii grave, precum ateroscleroza, insuficienţa cardiacă, maladia Alzheimer, cancer şi maladia Parkinson.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici