Leac împotriva calviţiei, descoperit mulţumită unui şoarece - VIDEO

Cercetătorii japonezi au reuşit să recreeze foliculi de păr, pe şoareci, cu ajutorul celulelor suşă adulte, graţie unui nou procedeu care deschide drumul pentru viitoare terapii regeneratoare.

1561 afișări
Imaginea articolului Leac împotriva calviţiei, descoperit mulţumită unui şoarece - VIDEO

Leac împotriva cheliei, descoperit mulţumită unui şoarece

Savanţii niponi, coordonaţi de profesorul Takashi Tsuji, au recreat foliculi care au generat fire de păr, odată ce au fost transplantaţi în pielea unui şoarece chel.

Ciclul obişnuit de creştere-îmbătrânire-cădere a fost şi el verificat, au precizat oamenii de ştiinţă japonezi.

"Foliculii de păr transgenici dezvoltă structuri corecte şi forme de conexiune potrivite cu ţesuturile învecinate, precum epiderma şi muşchii erectori şi fibrele nervoase", au precizat cercetătorii niponi.

Profesorul Tsuji şi colegii săi au realizat deja un experiment remarcabil în 2011, reuşind să facă să crească un dinte pornind de la celule suşă implantate într-un rinichi al unui şoarece chel.

Savanţii au transplantat apoi dintele în gingia altui şoarece, confirmând astfel faptul că dinţii se pot adapta într-un mediu bucal, se pot conecta la nervi şi la vase sangvine, ca şi cum ar fi dinţii naturali ai organismului gazdă.

"Studiile noastre demonstrează nu doar potenţialul terapiilor regeneratoare pentru firele de păr, ci şi pe cel din domeniul regenerării organelor de transplant", a afirmat savantul japonez.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici