Lista alimentelor care cresc rapid imunitatea organismului

Alcoolul, tutunul, stresul, contraceptivele orale şi stilul de viaţă dezorganizat sunt factori care duc la scăderea sistemului imunitar, atrag atenţia medicii. Potrivit specialiştilor în nutriţie, o dietă bogată în vitamine şi minerale protejează organismul de răceli şi virusuri. Morcovul, nucile, citricele, legumele şi ciupercile sunt alimente care măresc rezistenţa organismului, atât de slăbit în această perioadă a anului.

3045 afișări
Imaginea articolului Lista alimentelor care cresc rapid imunitatea organismului

Lista alimentelor care cresc rapid imunitatea organismului (Imagine: www.gandul.info)

Potrivit nutriţioniştilor, morcovul este o sursă importantă de vitamina A, betacaroten şi fibre. Din acest motiv, consumaţi zilnic, morcovii ajută la menţinerea sănătăţii ochilor, a pielii şi a părului. Riscul apariţiei bolilor de inimă este redus, iar cancerul este ţinut la distanţă datorită alfacarotenului, o altă substanţă prezentă în compoziţia morcovilor. Totodată, rădăcinoasa combate inflamaţiile şi creşte imunitatea.

Citeşte mai multe despre alimentele care cresc rapid imunitatea organismului pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici