Lista bolilor provocate de excesul de raze ultraviolete

Specialiştii recomandă evitarea expunerii la soare în intervalul 11:00-18.00, deoarece nivelul radiaţiilor depăşeşte maximul admis: indicele 10. Un indice UV de 1-3 arată că razele ultraviolete nu sunt dăunătoare, în timp ce un indice de 8-10 indică faptul că probabilitatea apariţiei arsurilor solare este una mare, spun specialiştii.

254 afișări
Imaginea articolului Lista bolilor provocate de excesul de raze ultraviolete

Lista bolilor provocate de excesul de raze ultraviolete (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Medicii dermatologi şi oftalmologi atrag atenţia asupra radiaţiilor ultraviolete destul de ridicate în acestă perioadă. Specialiştii recomandă evitarea expunerii la soare în intervalul 11:00-18.00, deoarece nivelul radiaţiilor depăşeşte maximul admis.

Urmările se simt, mai ales asupra dermei şi a ochilor - care pot suferi arsuri. "E falsă impresia că, dacă suntem puţin bronzaţi, radiaţiile ultraviolete nu mai au cum să ne atace pielea. Bronzul protejează doar 10 la sută pielea, dar riscul apariţiei cancerului de piele este la fel de ridicat", a declarat pentru Gândul prof. dr. Anca Zbranca, medic dermatolog.

Citeşte mai multe despre bolile provocate de ultraviolete pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici