Marea barieră de corali dispare. Nu mai există nicio şansă de a se regenera

Marea barieră de corali dispare puţin câte puţin în fiecare zi, iar în ciuda faptului că oamenii de ştiinţă aşteptau o regererare a acesteia, acum au ajuns să spună că dacă această minune a naturii ar fi o persoană, atunci persoana respectivă ar fi „un pacient în moarte clinică”.

2166 afișări
Imaginea articolului Marea barieră de corali dispare. Nu mai există nicio şansă de a se regenera

Marea barieră de corali dispare. Nu mai există nicio şansă de a se regenera

Marea barieră de corali, cel mai mare recif de corali din lume, întins pe 2.600 kilometri, pe coasta de nord-est a Australiei, care este vizibilă chiar şi din spaţiu, a avut de suferit în ultimii ani, în principal din cauza schimbărilor climatice, relatează Gândul.

Încălzirea globală şi-a spus cuvântul şi şi-a lăsat amprenta asupra acestei minuni a naturii. Temperatura apei a doborât toate recordurile. În februarie, aceasta a fost cu 1,1 grade celsius mai mare decât media, iar în martie cu 1,3 grade peste medie.

Rezultatul? Coralii şi-au pierdut culoarea. 93% dintre recifuri au fost afectate, iar 22% din totalul coralilor au murit. Astfel, situaţia Marii bariere este una îngrijorătoare pentru oamenii de ştiinţă. Aceştia au asemuit întinsul recif cu o persoană aflată în moarte clinică.

„Marea barieră de corali ne spune că trebuie să oprim arderea combustibililor fosili, dacă vrem să mai avem această minune a naturii de care să se bucure şi copiii şi nepoţii noştri în viitor”, susţine unul dintre cercetătorii care au studiat îndeaproape zona.

Dispariţia barierei de corali implică şi pierderi materiale importante. Numai din turismul anual în zona barierei se câştigă 6 miliarde de dolari. Aceeaşi ramură, a turismului, oferă peste 65.000 de locuri de muncă.

Sursa: http://bit.ly/2eoEZuA

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici