Margarina îi poate face pe consumatori mai agresivi

Cercetătorii Universităţii California au efectuat un studiu care a relevat că unul dintre acizii graşi pe care îi conţine margarina îi poate face pe consumatori mai agresivi. Ei au recomandat ca margarina să nu mai fie servită în şcoli sau închisori.

637 afișări
Imaginea articolului Margarina îi poate face pe consumatori mai agresivi

Margarina îi poate face pe consumatori mai agresivi (Imagine: Shutterstock)

De asemenea, acidul gras responsabil pentru creşterea agresivităţii se găseşte şi în multe produse de tip fast-food, informează Daily Mail.

Concluzia cercetării a fost oferită după studierea a 945 de oameni cu diete diferite.

Doctorul Beatrice Golomb, coordonatorul studiului, a oferit concluzia acestuia: "Am descoperit că dietele care conţin mai mult din acest acid provoacă celor care îl consumă o stare mai mare de agresivitate. Ei sunt predispuşi mai mult la agresivitate şi irascibilitate", a spus ea.

Lanţul de restaurante McDonalds a trecut la folosirea altui ulei pentru a reduce consumul de acizi graşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici