Metodă inedită folosită pentru operaţie: De ce filmul "Dirty Dancing" este mai bun pentru pacienţi decât un anestezic

Asocierea pregătirii pentru operaţie cu imaginea halatelor de spital şi a măştilor anestezice aplicate de doctor pe faţă ar putea fi schimbată dacă medicii vor trata pacienţii cu filme în locul anestezicelor generale, metodă adoptată cu succes de către doctorii unui spital din Marea Britanie.

466 afișări
Imaginea articolului Metodă inedită folosită pentru operaţie: De ce filmul "Dirty Dancing" este mai bun pentru pacienţi decât un anestezic

Metodă inedită pentru operaţie: De ce filmul "Dirty Dancing" este mai bun pentru pacienţi decât un anestezic

Spitalul Municipal din Peterborough, Marea Britanie, le oferă pacienţilor oportunitatea de a urmări filmul preferat pentru a elimina necesitatea unei anestezii generale înainte de operaţie, scrie Daily Mail.

Pacienţii în vârstă care sunt supuşi unor anumite proceduri ortopedice se uită la un film sau un program de televiziune pentru a se menţine relaxaţi şi binedispuşi în timp ce operaţia decurge fiind folosite doar anestezice locale.

Metoda s-a dovedit a fi foarte benefică pentru pacienţii cu un risc ridicat de reacţii adverse la unele anestezice generale, spune Richard Griffiths, doctorul care conduce această procedură.

"Pacienţii se relaxează cu adevărat atunci când urmăresc filmele preferate. Unii ne-au spus că televizorul poate fi atât de captivant încât nu conştientizează când operaţia ia sfârşit", a povestit Griffiths, adăugând că un pacient s-a uitat la "Sunetul muzicii" în timpul unei operaţii la şold, iar altcineva a ales un serial documentar despre natură.

"Dar cel mai popular film până acum a fost Dirty Dancing, în special în rândul pacientelor în vârstă."

Una dintre primele persoane care au beneficiat de această nouă tehnică a fost o femeie de 75 de ani, Iris Quirolo, care şi-a rupt şoldul în urma unei căzături şi a avut nevoie de o operaţie.

Aceasta avusese deja o reacţie negativă la un anestezic general, motiv pentru care i s-a oferit şansa de a fi trează în timpul chirurgiei şi de a urmări un film.

"Dr Griffiths mi-a adus o selecţie de DVD-uri din care să aleg şi m-am hotărât la 'Sunetul Muzicii', pentru că iubesc filmul acela", a povestit pacienta.

"A fost o experienţă pozitivă şi un mod mult mai bun de a trece printr-o operaţie. Nu m-am aşteptat niciodată că aceasta ar fi o opţiune şi mi-am promis că dacă voi mai avea vreodată nevoie de o altă operaţie voi întreba din nou dacă pot să mă uit la televizor."

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici