Munca la birou: La ce boli sunt expuşi cei care stau mult timp pe scaun

Statul pe scaun timp îndelungat afectează masa musculară, articulaţiile şi coloana vertebrală. Problemele oftalmologice şi obezitatea fac parte şi ele din riscurile meseriei. În plus, un studiu recent, realizat de oamenii de ştiinţă de la Institutul Oncologic din Marea Britanie, arată că persoanele care lucrează la birou prezintă un risc crescut de a se îmbolnăvi de cancer de colon, informează Daily Mail.

555 afișări
Imaginea articolului Munca la birou: La ce boli sunt expuşi cei care stau mult timp pe scaun

Munca la birou: La ce boli sunt expuşi cei care stau mult timp pe scaun (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Studiul, publicat în Jurnalul American de Epidemiologie, mai arată că dieta bogată în grăsimi, consumul excesiv de carne rosie şi sedentarismul sunt alţi factori de risc în dezvoltarea cancerului colorectal.

Studii anterioare care au demonstrat că bărbaţii care petrec 90% din orelor de munca pe scaun prezintă un risc cu 30% mai mare de a se îmbolnăvi de cancer de prostată, comparativ cu cei care au o slujbă activă.

Cercetările realizate de specialiştii de la Universitate din Australia au arătat că perioadele lungi de inactivitate fizică în timpul unei zile reprezintă un factor de risc pentru cancerul de colon şi rect, chiar şi în condiţiile în care angajaţii practică exerciţii fizice în timpul liber.

Citeşte mai multe despre bolile provocate de munca la birou pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici