NASA şi Roscosmos se apropie de finalizarea unui nou acord

NASA şi Roscosmos se află în etapele finale ale încheierii unui acord mult aşteptat pentru a permite cosmonauţilor ruşi şi astronauţilor americani să zboare cu nave spaţiale Soyuz.

375 afișări
Imaginea articolului NASA şi Roscosmos se apropie de finalizarea unui nou acord

NASA şi Roscosmos se apropie de finalizarea unui nou acord

La o declaraţie din 13 iulie despre viitoarea lansare a unei nave spaţiale Dragon către Staţia Spaţială Internaţională efectuată de SpaceX, Dana Weigel, directorul adjunct al programului ISS de la NASA, a declarat că  „suntem destul de aproape de finalizarea unui acord cu ruşii”.

Misiunile Dragon şi Soyuz vor fi lansate în septembrie, transmite Space News

„Sperăm că suntem destul de aproape de finalizarea acordului. Este în etapele finale ale revizuirii atât cu NASA, cât şi cu Roscosmos”, a spus ea.

Acordul a fost în negocieri şi revizuiri de luni de zile de către cele două agenţii, precum şi de Departamentul de Stat al SUA şi Ministerul de Externe al Rusiei.

NASA pledează de mult timp pentru acordul care să permită crearea unor „echipe mixte” sau „echipe integrate” pe nave spaţiale. Acest lucru ar asigura că cel puţin un astronaut NASA şi un cosmonaut Roscosmos ar fi pe staţie în cazul în care fie Soyuz, fie vehiculele echipajului comercial ar fi indisponibile pentru o perioadă lungă de timp.

În aprilie, managerii NASA ISS au spus că trebuie să aibă un acord pe locuri până la sfârşitul lunii iunie pentru a permite un schimb de echipaj pentru misiunile SpaceX Crew-5 şi Roscosmos Soyuz MS-22, ambele lansate în septembrie. Termenul limită a trecut fără un acord, dar NASA a declarat la 1 iulie că discuţiile sunt în desfăşurare .

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici