Numărul copiilor afectaţi de microcefalie în Brazilia a crescut în mod alarmant în ultima săptămână

Numărul cazurilor de microcefalie confirmate în Brazilia a crescut în mod semnificativ în cursul ultimei săptămâni, relatează site-ul agenţiei DPA.

571 afișări
Imaginea articolului Numărul copiilor afectaţi de microcefalie în Brazilia a crescut în mod alarmant în ultima săptămână

Numărul copiilor afectaţi de microcefalie în Brazilia a crescut în mod alarmant în ultima săptămână

Ministerul Sănătăţii din Brazilia a anunţat că au fost confirmate 404 cazuri de microcefalie, de la 270, cât au fost înregistrate în urmă cu o săptămână. În 17 dintre aceste cazuri a fost posibil să se demonstreze faptul că femeile au fost infectate anterior cu virusul Zika.

Autorităţile examinează 3.670 de cazuri suspectate de microcefalie. În total, 72 de bebeluşi au murit din această cauză.

Virusul Zika, care este transmis femeilor însărcinate prin muşcătura ţânţarilor Aedes, este considerat responsabil pentru o serie de malformaţii congenitale. Bebeluşii infectaţi mor deseori sau rămân cu dizabilităţi mintale.

Acest virus reprezintă o urgenţă privind sănătatea publică la nivel global care necesită o reacţie rapidă, a anunţat, luni, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Experţii medicali sunt preocupaţi că virusul Zika se transmite foarte rapid şi pe distanţe mari, consecinţele fiind devastatoare.

"Este vorba de un eveniment extraordinar, care necesită o reacţie coordonată", a declarat Margaret Chan, directorul general al OMS, precizând că prioritatea o reprezintă protejarea femeilor însărcinate şi ţinerea sub control a ţânţarilor.

OMS avertiza săptămâna trecută că virusul Zika, transmis în principal de ţânţari, se propagă "în mod exploziv" în America de Sud. De la depistarea bolii pentru prima dată, în mai 2015, în Brazilia, virusul s-a răspândit în peste 20 de ţări, printre care se numără Brazilia, Bolivia, Paraguay, Mexic şi Venezuela.

O problemă majoră este faptul că nu există vreun test care să poată confirma existenţa acestui virus în corp, a anunţat OMS.

Un vaccin împotriva bolii provocate de virusul Zika, la care lucrează în prezent cercetători americani şi canadieni, ar putea fi disponibil până la sfârşitul anului, au anunţat, recent, mai mulţi cercetători.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici