O aplicaţie permite urmărirea evoluţiei gripei A H1N1 pe iPhone

O nouă aplicaţie lansată de telefonul mobil aparţinând companiei Apple, iPhone, propune utilizatorilor să urmărească, în timp real, evoluţia bolilor în lume, între care şi gripa A H1N1, şi să semnaleze eventuale cazuri de infectare cu acest virus.

65 afișări
Imaginea articolului O aplicaţie permite urmărirea evoluţiei gripei A H1N1 pe iPhone

O aplicaţie permite urmărirea evoluţiei gripei A H1N1 pe iPhone

Aplicaţia Outbreaks Near Me (Epidemie lângă mine) a fost dezvoltată de cercetătorii din cadrul unui spital pentru copii din Boston şi din cadrul prestigiosului Massachusetts Institute of Technology (MIT), din Massachusetts, în nost-estul Statelor Unite. Aceasta a primit susţinerea Google.org, aripa filantropică a gigantului american al Internetului.

Outbreaks Near Me, care poate fi descărcată în mod gratuit de pe site-ul App store parţinând Apple, permite utilizatorilor săi să urmărească în timp real evoluţia în lume a diferitelor boli, ca gripa A H1N1, căutând în baza de date HealthMap.org, un site pe tema bolilor, creat în 2006.

"Dacă oamenii dispun de cunoştinţe mai bune şi de informaţii asupra bolilor infecţioase, putem spera că vor deveni mai implicaţi şi mai activi în domeniul sănătăţii publice", se arată într-un comunicat publicat de cofondatorul site-ului HealthMap.org, John Brownstein, care lucrează în cadrul spitalului pentru copii din Boston.

Utilizatorii pot fi alertaţi atunci când sunt semnalate cazuri de infecţie în apropierea lor. Ei pot, de asemenea, să trimită propriile constatări sau fotografii site-ului HealthMap.org

"Solicitându-le participarea, noi sperăm, de asemenea, să ameliorăm monitorizarea la nivel mondial şi identificarea mai timpurie a unor epidemii", a declarat în comunicat un alt cofondator al HealthMap.org, Clark Freifeld, student la MIT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici