Oamenii care zâmbesc mai mult trăiesc mai mult

Oamenii care zâmbesc mai mult trăiesc mai mult, afirmă cercetătorii americani, care au analizat 230 de fotografii ale unor jucători din Liga de baseball americană, realizate în 1952, studiul acestora fiind publicat în revista Psychological Science.

312 afișări
Imaginea articolului Oamenii care zâmbesc mai mult trăiesc mai mult

Oamenii care zâmbesc mai mult trăiesc mai mult (Imagine: Claudia Veja/Mediafax Foto)

În funcţie de expresiile din fotografii, sportivii americani au fost grupaţi în trei categorii: "niciun zâmbet" - pentru cei cu feţe impasibile, "zâmbet parţial" - pentru cei care se mulţumeau să îşi contracteze doar muşchii din jurul gurii şi "zâmbet larg" - pentru cei care zâmbeau cu toată gura, aveau ochii pe jumătate închişi şi muşchii obrajilor contractaţi.

Cercetătorii de la Universitatea Wayne State au constatat astfel că sportivii din prima categorie au decedat, în medie, la vârsta de 72,9 ani, cei din a doua categorie, la vârsta medie de 75 de ani şi cei din a treia categorie, la vârsta medie de 79,9 de ani.

"Rezultatele acestui studiu sunt în concordanţă cu altele care au demonstrat că emoţiile au o relaţie pozitivă cu sănătatea mintală, forma fizică şi longevitatea", au afirmat autorii cercetării.

"Tot mai multe studii demonstrează că emoţiile de bază, precum fericirea sau tristeţea, generează o serie de reacţii care influenţează bunăstarea fizică sau mintală şi longevitatea", au adăugat cercetătorii americani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici