Oamenii de ştiinţă au descoperit cea mai mică formă de viaţă de pe Pământ - FOTO

Cea mai mică formă de viaţă de pe Pământ a fost descoperită de către oamenii de ştiinţă, aceasta fiind o bacterie minusculă, informează businessinsider.com.

1237 afișări
Imaginea articolului Oamenii de ştiinţă au descoperit cea mai mică formă de viaţă de pe Pământ - FOTO

Oamenii de ştiinţă au descoperit cea mai mică formă de viaţă de pe Pământ (Imagine: businessinsider.com)

Bacteriile descoperite de oamenii de ştiinţă sunt atât de mici încât cercetătorii au dezbătut dacă ele au existat şi în ultimii zeci de ani, relatează businessinsider.com.

Oamenii de ştiinţă consideră că acestea au atins limita de jos maximă pentru a exista pe Pământ.

Ele au un volum de numai 0,009 microni cubi (un micron este de un milion de ori mai mic decât un metru).

Pentru a umple spaţiul de pe vârful unui fir de păr uman este nevoie de nu mai puţin de 150.000 de astfel de celule.

"Aceste bacterii ultra-mici nou sunt un exemplu al vieţii microbiene de pe Pământ despre care nu ştim aproape nimic", a declarat profesorul Jillian F. Banfield, cercetător-şef la Universitatea din California şi specialist în ştiinţa pământului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici