Oamenii de ştiinţă confirmă: Călătoriile spre Marte ar putea dura doar trei zile - VIDEO

Specialistul NASA Philip Lubin a început să lucreze la proiectarea unui vehicul care îi va putea transporta pe astronauţi spre Marte în doar trei zile zile, pe baza unui sistem denumit "The Impossible EM Drive", scrie Descoperă.

3159 afișări
Imaginea articolului Oamenii de ştiinţă confirmă: Călătoriile spre Marte ar putea dura doar trei zile - VIDEO

Oamenii de ştiinţă confirmă: Călătoriile spre Marte ar putea dura doar trei zile - VIDEO

Principala problemă cu care se confruntă cercetătorii din domeniul aerospaţial, atunci când vine vorba de explorarea unor noi zone din Univers, este cea a vitezei reduse cu care se pot deplasa navetele cosmice. Specialistul NASA Philip Lubin susţine că poate rezolva această problemă, deoarece a început deja să muncească la proiectarea unui vehicul, care îi va transporta pe astronauţi spre Marte în doar trei zile.

În momentul de faţă, navetele spaţiale sunt alimentate cu combustibil lichid. Acest sistem nu numai că face ca vehiculul să fie mai greu, ci şi este mai ineficient, în comparaţie cu cel care foloseşte acceleraţia electromagnetică pentru a fi pus în funcţiune. "Acceleraţia electromagnetică este limitată doar de viteza luminii, în timp ce motoarele funcţionabile cu substanţe lichide sunt limitate la reacţiile chimice care au loc între acestea", a declarat Philip Lubin.

Sistemul inventat de cercetătorul american a fost denumit "The Impossible EM Drive" şi a stârnit atenţia lumii ştiinţifice, pentru faptul că foloseşte acceleraţia electromagnetică pentru a fi pus în funcţiune. Specialiştii NASA susţin că nu îşi pot da seama cum funcţionează dispozitivul şi nici nu pot dovedi, deocamdată, dacă el este rezultatul unui experiment eşuat, relatează Descoperă.

Lubin susţine că poate folosi propulsia cu protoni pentru a transporta astronauţi pe Marte. În momentul de faţă, această metodă se află doar la stadiul de teorie, nefiind testată nici măcar în laborator. Cu toate acestea, cercetătorul american este de părere că există posibilitatea folosirii particulelor de lumină, cu scopul de a pune în mişcare vehiculele spaţiale.

Conform calculelor realizate de Philip Lubin şi de echipa sa de cercetare, cu ajutorul propulsiei cu protoni, o navetă spaţială cu o greutate de circa 100 de kilograme, ar putea ajunge pe Marte în doar trei zile. În cazul în care se va dori punerea în funcţiune a unui vehicul mai greu (cum este, de exemplu, SLS, racheta care îi va transporta pe primii astronauţi spre Marte), timpul de călătorie se va mări considerabil, poate chiar şi cu câteva săptămâni, citează Descoperă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici