(P) In epoca inteligentei artificiale – contributia bulgara in grija pentru domiciliu

Pana de curand, termeni precum “casa inteligenta” si “Internetul obiectelor” (IoT) sunau ca si concepte ale viitorului, care sunt asociate cu prezentarile vizionare ale oamenilor precum Steve Jobs, Elon Musk si Bill Gates. Conceptele pentru dispozitive de uz casnic “inteligente” controlate de la distanta si interconectate erau teritorii rezervate pentru filmele si cartile futuriste.

1121 afișări
Imaginea articolului (P) In epoca inteligentei artificiale – contributia bulgara in grija pentru domiciliu

(P) In epoca inteligentei artificiale – contributia bulgara in grija pentru domiciliu

In zilele noastre tehnologiile se dezvolta insa cu o astfel de viteza, incat in oricare moment dat omenirea poate trece peste pragul celei de-a patra revolutii industriale, la care noile dezvoltari tehnologice vor duce la fuziunea lumii fizice, digitale si biologice.

Si daca pana acum Bulgaria si companiile bulgare deseori stateau deoparte de revolutiile tehnologice si noi asociam cele mai recente evolutii si solutii tehnologice cu companiile straine cu bugete imense, in zilele de astazi lucrurile stau deja intr-un mod destul de diferit. Deoarece o companie cu capital integral bulgar - atat ca istorie, cat si ca proprietate, se poate lauda cu nu mai putine solutii inovatoare decat liderii mondiali din sectorul respectiv.

Fondata in anul 1990 in orasul Shumen, in prezent TESY exporta produsele sale inalt tehnologice in peste 50 de tari din intreaga lume. Compania dispune de 5 fabrici – trei in Shumen si doua in Smyadovo si un total de aproximativ 840 de angajati. In momentul de fata TESY este al patrulea cel mai mare producator de boilere si sisteme de incalzire din Europa care are ambitii in curant sa ocupe un loc de onoare in topul celor trei.
www.tesy.ro

Majoritatea inovatiilor la dispozitivele TESY provin direct de la activitatea propriului departament R&D (de la Research and Development – cercetare si dezvoltare), care creeaza produse inovatoare cu un design elegant si are cateva solutii remarcabile brevetate. La boilere aceasta este constructia speciala a duzei pentru controlul amestecarii apei reci si apei calde, care creaza asa numitul efect unic PISTON si care asigura mai multa apa calda si turbulatorul integrat, iar in situatia radiatoarelor – marginile rotunjite.

Mandria pentru inginerii de la departament este implementarea software-ului, care se autoinstruieste in dispozitivele Cloud ale brandului. Datorita algoritmului Smart incorporat, boilerele din noua serie ModEco Cloud si dispozitivele de incalzire ConvEco, seria CN04 si HeatEco, seria CN03, au capacitatea de a monitoriza si analiza comportamentul utilizatorului si singuri sa pregateasca regimul de lucru in baza regimului zilnic de la domiciliu.

Inginerii companiei au creat si impun o modalitate moderna pentru controlul de la distanta al dispozitivelor la domiciliu, prin cadrul tehnologiei Cloud /”nor”. Pentru utilizatori nu exista o solutie mai usor de utilizat – tot ceea ce este necesar este integrat in aplicatia mobila tesyCloud, care ofera o posibilitate de control din fiecare punct de pe lume pentru convectoarele si boilerele din propria noastra locuinta. In plus fata de aceasta, aplicatia este dezvoltata in conformitate cu standardele internationale de securitate si conexiunea dintre dispozitive si “nor” este protejata prin criptare.

In afara de confortul pur practic, controlul dispozitivelor TESY prin cadrul aplicatiei mobile ofera de asemenea si o reducere tangibila a cantitatii de energie electrica cosumata de catre gospodarie. De exemplu, la convectoare, aplicatia asigura o un calcul al energiei electrice consumate in kW, precum si o setare cu privire la corectarea temperaturii, prin cadrul careia sa se imbunatateasca confortul in incapere.
Un avantaj extraordinar al convectoarelor, comandate prin internet, prin intermediul aplicatiei tesyCloud, este ca economisesc pana la 21% energie, comparativ cu cele cu termoregulator mecanic. Boilerele din noua serie ModEco Cloud dispun si de un regim special Eco, datorita caruia dispozitivul reuseste sa mentina o temperatura minima in cea mai mare parte a zilei, atunci cand nu exista consum.

Deoarece TESY ocupa pozitii lidere in productia de boilere electrice si dispozitive de incalzire, eforturile companiei sunt indreptate catre imbunatatirea continua a produselor si cautarea de noi solutii inteligente si constructiv-tehnologice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici