Pe plajă, umbrela de soare este insuficientă

Umbrela de soare nu asigură pe plajă o protecţie completă împotriva razelor solare, care pot cauza cancer de piele şi cataractă, se afirmă într-un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Valencia (Spania).

707 afișări
Imaginea articolului Pe plajă, umbrela de soare este insuficientă

Pe plajă, umbrela de soare este insuficientă (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

Umbrela de soare asigură o protecţie contra radiaţiei directe, dar nu şi contra reverberaţiei razelor solare. În 34% din cazuri, periculoasele raze ultraviolete trec de umbrela de soare, pe lângă marginile acesteia, se afirmă în acest studiu publicat în jurnalul Photochimie et Photobiologie.

Pentru acest studiu, cercetătorii spanioli au plasat un captator de raze ultraviolete sub o umbrelă de soare ce avea diametrul de 1,6 metri şi o înălţime de 1,5 metri.

Pentru a se proteja pe plajă de radiaţiile ultraviolete, medicii recomandă, pe lângă folosirea unei umbrele de soare, aplicarea unei creme de protecţie solară, purtarea unei pălării şi a unor articole vestimentare şi evitarea expunerii la soare în timpul orelor în care radiaţia solară este foarte puternică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici