Persoanele sedentare – victime ale răcelii

Persoanele care au un stil de viaţă activ şi fac sport de cel puţin cinci ori pe săptămână răcesc mai rar şi fac de obicei forme mai uşoare ale acestei boli, potrivit unui studiu recent realizat de cercetătorii din Carolina de Nord.

35 afișări
Imaginea articolului Persoanele sedentare – victime ale răcelii

Persoanele sedentare – victime ale răcelii (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

Pentru realizarea stu­diului, oamenii de ştiinţă au colectat date de la peste 1.000 de bărbaţi şi femei, cu vârs­ta cuprinsă între 18 şi 85 de ani pe parcursul a trei luni. Specialiştii au monitorizat câte infecţii respiratorii au suferit participanţii la studiu şi cât de des făceau sport.

Astfel, experţii americani au constatat că frecvenţa răcelilor printre oamenii care au făcut exerciţii fizice cinci sau mai multe zile pe săptămână era cu 46 la sută mai redusă decât în cazul persoanelor sedentare.

Citeşte mai multe despre persoanele sedentare pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici