Peste 70% dintre părinţii români includ mici gustări în alimentaţia zilnică a copiilor lor

Peste 70% dintre părinţii români includ în alimentaţia zilnică a copiilor lor câteva mici gustări, servite între mesele principale, pentru o performanţă şcolară mai bună, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

775 afișări
Imaginea articolului Peste 70% dintre părinţii români includ mici gustări în alimentaţia zilnică a copiilor lor

Peste 70% dintre părinţii români includ mici gustări în alimentaţia zilnică a copiilor lor (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Conform sursei citate, tot mai mulţi părinţi înţeleg rolul unui program alimentar corect pentru ca fiii şi fiicele lor să aibă o performanţă mentală la cote maxime. Astfel, un studiu realizat de Nestlé Nesquik a relevat faptul că 72% dintre părinţii români includ în alimentaţia copiilor lor câteva mici gustări dintre mese.

Gustările îmbunătăţesc capacitatea de concentrare şi performanţa fizică a copiilor. În timpul programului şcolar, este foarte important ca aceste gustări să completeze mesele principale cu vitaminele şi mineralele necesare unei dezvoltări armonioase.

Astfel, părinţii sunt sfătuiţi să aleagă pentru micul dejun produse din cereale integrale, care conţin vitamine din complexul B, vitamina C şi minerale (fier, calciu). Pentru o gustare cât mai atractivă, cerealele integrale pot fi însoţite de un pahar de lapte preparat cu Nesquik Plus cacao instant, care poate asigura copiilor până la 15% din necesarul zilnic din vitaminele C, E, B1, B3, B5, B6 şi B9, precum şi o treime din doza zilnică de calciu.

Gustoase şi hrănitoare, fructele şi legumele nu trebuie să lipsească dintr-o alimentaţie diversificată, conţinând la rândul lor fibre, dar şi numeroase minerale şi vitamine. Părinţii trebuie să se asigure că pe parcursul zilei, cei mici consumă două - trei fructe. Totodată, părinţii nu trebuie să uite de salatele colorate şi garniturile de legume servite în timpul meselor principale.

De asemenea, o alimentaţie echilibrată trebuie însoţită de exerciţii fizice regulate. Cel mai bine este ca activităţile fizice să fie făcute împreună, pentru ca micuţii să le vadă ca pe un obicei al întregii familii.

Astfel, planul alimentar zilnic al unui copil activ ar trebui să cuprindă: mic-dejun, prânz şi cină, completate de două gustări hrănitoare şi pline de vitamine şi de cel puţin o oră de exerciţii fizice.

Studiul a fost realizat de agenţia de research Unlock, în mai 2013, prin metodologia Cati, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional de 300 respondenţi cu copii între 6 şi 12 ani, provenind din mediul urban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici