Peştera-mamut. Cum arată cea mai mare peşteră din lume, în care se află o junglă - FOTO, VIDEO

Cea mai mare peşteră din lume face parte dintr-o reţea de 150 de peşteri, iar speologii încă încearcă să îi găsească capătul.

10327 afișări
Imaginea articolului Peştera-mamut. Cum arată cea mai mare peşteră din lume, în care se află o junglă - FOTO, VIDEO

Peştera Hang Son Doong (Imagine: National Geographic)

Peştera Hang Son Doong, descoperită în 2009, se află în jungla din Vietnam şi iniţial s-a crezut că are 150 de metri lungime şi 60 de metri înălţime, scrie dailymail.co.uk.

Însă două expediţii ulterioare în peşteră au demonstrat că aceasta este cea mai mare din lume. Peştera are o lungime de peste 4 kilometri, 100 de metri lăţime şi 243 de metri înălţime.

Imaginile surprinse de fotograful Carsten Peter arată că în interiorul peşterii se află chiar o junglă. Carsten a făcut fotografiile în 2010, în timpul unei expediţii al cărei scop era o explorare completă a peşterii şi o înregistrare fotografică a acesteia.

Fotograful a declarat că a petrecut câte două săptămâni în interiorul peşterii, explorând şi imortalizând lumea subterană.

"Am descoperit noi părţi ale peşterii. Este o zonă uriaşă, aşa că să o descoperi şi să o explorezi este foarte dificil. Aceasta este una dintre cele mai neobişnuite şi uimitoare peşteri pe care le-am vizitat în 35 de ani de carieră", a declarat Carsten Peter.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici